Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Četvrtak 13.11.2014.
19:35
Beta A

"Umesto gibaničara, Šešelja je morala da sačeka policija"

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da je policija morala da sačeka lidera radikala Vojislava Šešelja na beogradskom aerodromu kako bi se utvrdila njegova uloga u političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine.

Šešelj je mogao samo luđi da se vrati, poručio Čedomir Jovanović
 

"Pored njegovih oduševljenih pristalica četnika gibaničara, Šešelja je na aerodromu morala da sačeka policija, po nalogu specijalnog tužioca. Pitanje odgovornosti Šešelja, ali i Koštunice, Ace Tomića, Radeta Bulatovića, Amfilohija i ostalih članova zločinačkog udruženja mora dobiti svoj sudski epilog", navodi se u saopštenju.

Jovanović je ocenio da bi pitanje odgovornosti Šešelja "odavno" dobilo svoj epilog u sudu, a ne preko medija, da su vlast Borisa Tadića i Demokratske stranke kao i oni koji su došli na vlast posle njih, učinili sve da se ozbiljno odgovori na političku pozadinu ubistva Zorana Đinđića.

"Srbija neće biti normalna zemlja, bez procesuiranja onih koji su bili politički kišobran ubicama predsednika vlade 12. marta", kazao je Jovanović.

On je naveo da je tri puta svedočio u postupku koji je na insistiranje LDP, pokrenut protiv Jedinice za specijalne operacije (JSO) zbog oružane pobune.

"Za razliku od mene, Vojislav Koštunica, koji je rušio sudski proces i prikupljao peticije protiv svog eventualnog svedočenja i Šešelj koji je pisao knjige i posvećivao ih ubicama premijera, to nisu učinili nikada. Nažalost, i tadašnji i sadašnji specijalni tužilac, po pravilu je 'vezivao' sudski postupak protiv ubica 'tamo gde mu trenutni gazda kaže", ocenio je lider LDP-a.

Jovanović je dodao da su "truli kompromisi i povlačenje pred poslovima koji su trebali da se urade" doveli do toga da danas ne postoje institucije koje bi ispitale političku pozadinu ubistva Zorana Đinđića, kao nužan preduslov normalizacije zemlje.

Prema Jovanovićevim rečima, država treba da se ponaša odgovorno i da ovoga puta protiv Šešelja i svih drugih pokrene istrage koje nije bila u stanju da uradi ranije, bilo zbog toga što su oni sada dostupni pravdi ili zbog toga što više ne mogu organizovano da opstruišu taj sudski proces.

"Šešelj je iz Haga mogao da se vrati samo nenormalniji nego što je pre bio i njegov cirkus za nas nije tema. Jedino nas interesuje da posle 12 godina njegovog odsustva, koje je obeležilo nepostojanje institucionalnog života, Srbija konačno dobije institucije", rekao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.11.2014. 19:34
CEDOMIRE NARKOMANE MRTVI CEDOMIRE PRIJATELjU KRIMINALACA CEDOMIRE STRANI PLACENICE CEDOMIRE TEBE NOKO NORMALAN NE SHVATA OZBILjNO!!
Četvrtak 13.11.2014. 19:42
Ko ti placa policijsko obezbedjenje narkomancino ljigava? Od koga se plasis smrdo, necista savest? Kako ide biznis sa "FIDELINKA"-om i kako si je preoteo ljigo?
Četvrtak 13.11.2014. 19:46
Čeda, koji je jedan od odgovornih za ubistvo Đinđića, neko koji se obogatio preko noći poslije operacije " sablja ", sebi dozvoljava da optužuje čovjeka koji je proveo u pritvoru 12 godina !? Da postoji pravda i zakon u Srbiji, Čeda patika bi odavno bio u zatvoru, a njegova imovina konfiskovana !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online