Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.04.2010.
13:33 >> 14:42h
Vestionline, Tanjug A

Bivši Tadićev sekretar prešao u naprednjake

Nekadašnji generalni sekretar predsednika Srbije Vladimir Cvijan novi je član Srpske napredne stranke (SNS), rekao je danas zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

"Srpska napredna stranka sa ponosom ističe činjenicu da je njen novi član Vladimir Cvijan, jedan od najboljih pravnika u Srbiji i najpriznatiji srpski pravnik u Evropi i svetu", rekao je zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić.

Predstavljajući novog člana SNS, Vučić je dodao da je Cvijan bio najbolji student Pravnog fakulteta u Beogradu, da je obavljao mnoge odgovorne poslove u Srbiji, napisao desetine zakona i da je i u operativnom smislu najbolji pravnik u zemlji.

"Cvijan će Srbiji pomagati i ubuduće, jer će se zajedno sa Srpkskom naprednom strankom boriti za promene", rekao je Vučić.

Na konferenciji za novinare u SNS Cvijan nije želeo da navede razloge zbog kojih je 4. marta podneo ostavku na mesto generalnog sekretara Predsedništva.

"Biće prilike da o tome razgovaramo, dođite do teksta moje ostavke i sve će vam biti jasnije", kazao je Cvijan.

U ostavci upućenoj Tadiću 4. marta Cvijan je naveo: "Iako sam Vam u više navrata prezentovao dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama koje su nadležni organi preduzimali u postupku reizbora sudija i tužilaca, očigledno je da niste našli za shodno da bilo šta preduzmete. Na ovaj način želim da iskažem najdublje protivljenje načinu na koji je reformisano sudstvo".


Generalni sekretarijat predsednika Srbije je 18. marta uputio dopis Cvijanu.
U dopisu se kaže: "U ostavci ste naveli da ste više puta prezentovali dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama koje su nadležni preduzimali u postupku reizbora sudija i tužilaca. Kako do današnjeg dana i pored više usmenih zahteva te dokaze niste prezentovali i dostavili pismenim putem, molimo Vas da u najkraćem roku iste dostavite Generalnom sekretarijatu, ne bi li predsednik Srbije mogao da preduzme mere iz svoje nadležnosti."

Pojedini mediji preneli su da je Cvijan dao ostavku zbog primedbi na reformu pravosuđa i izbor sudija.

Cvijan je razrešen odlukom predsednika od 23. marta. Tada je rečeno da je on razrešen na lični zahtev.

Cvijan je danas kazao da mu je porodica na prvom mestu i da se nada da njena bezbednost neće biti ugrožena.

Naveo je da je po zakonu dužan da čuva sve podatke do kojih je dolazio na prethodnom radnom mestu, osim onih koji ukazuju na moguća krivična dela.

"Uvek ću se držati Ustava i zakona", rekao je on.

Šutanovac: Cvijan je politički profiter!
 

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je danas da je učlanjenje doskorašnjeg generalnog sekretara predsednika Srbije Vladimira Cvijana u Srpsku naprednu stranke (SNS) političkog profiterstvo, za koje on nema razumevanja.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, Cvijana je predstavio kao jednog od najboljih pravnika u Srbiji i jednog od najpriznatijih u Evropi i svetu. Prema njegovim rečima, novi član SNS je tvorac 70 zakonskih predloga.

"Zahvaljujem Cvijanu na njegovom hrabrom potezu i mogu da kažem da nam je čast i da smo ponosni na to što u svojim redovima imamo jednog od najboljih pravnika u Srbiji", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, naprednjacima nije posao niti cilj da zadaju političke udarce drugim strankama i Cvijan nije iz tih razloga postao član stranke.

"Ako ste došli da biste čuli prljave reči o predsedniku Srbije i njegovim saradnicima, to se neće dogoditi", rekao je zamenik predsednika SNS.

"Cvijan u SNS-u neće biti obično tehničko lice, već neko ko će predlagati i odlučivati", kazao je Vučić, dodajući da će o eventualnoj funkciji za Cvijana biti odlučeno na skupštini stranke koja treba da se održi za devet dana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.04.2010. 20:52
Gospodine Šutanovac, Čovek koji živi u staklenoj kući ne bi trebalo da baca kamenje. Nisu Vas tome naučili? Goran Bjedov
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online