Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 26.11.2014.
20:34
Beta A

Japanci nagradili Vučića, Dodika i Kustu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i režiser Emir Kusturica dobili su večeras u Beogradu Velike nagrade srpske humanitarne organizacije Japansko društvo za pokretanje reformi i unapređenje prilika u svojim državama i regionu.

Vučiću se i Japanci dive: Dobitnici nagrade
 

Vučić je, primajući nagradu, rekao da ga ona podstiče da radi "više, marljivije, napornije i teže", ali da i pored toga nikada neće moći da sustigne prosečnog Japanca.

On je rekao da Srbija može znatno da napreduje ako prihvati deo japanskog duha i posvećenost tog naroda.

Vučić je rekao da je Srbija pokrenula sveobuhvatne reforme i velike promene i da čak i konzervativan svet predviđa da će Srbija "ako budemo izdržali" imati 2017. deficit manji od tri odsto i privredni rast veći od dva odsto.

Predsednik japanskog društva Slobodan Maldini rekao je da je Vučiću nagrada dodeljena za doprinos razvoju Srbije, koji je učinio otpočinjući sveukupne reforme društva, za napore koje preduzima u izgradnji društva zasnovanog na najvišim svetskim standardima i izvanredne rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala.

Ambasador Japana voli da gleda Kusturičine filmove
 

Maldini je rekao da je predsedniku RS Miloradu Dodiku nagrada dodeljena za doprinos razvoju društva, ekonomije, bezbednosti RS i regiona za doprinos podizanju njenog ugleda u regionu i svetu, i za pokretanje reformi.

Dodik je rekao da RS gaji veliko prijateljstvo prema Japanu i zahvalnost na pomoći za rekonstrukciju u vrednosti od 400 miliona dolara, koja nije bila politički uslovljena.

Obrazlažući dodelu nagrade Emiru Kusturici, Maldini je rekao da je reč o humanisti i stvaraocu koji je dao izvanredan doprinos razvoju kulturne svesti u regionu, kao i doprinos afirmaciji kulture, istorije i tradicije Srba i ostalih naroda regiona.

Kusturica je rekao da je ponosan što je "pao na um onima koji se grupišu oko ideje Japana i kulture". On je dodao da je njemu japanski režiser Akira Kurosava bio veliki uzor.

Uoči dodele nagrada ambasador Japana Masafumi Kuroki je izrazio zadovoljstvo što je u društvu tri velike ličnosti koje imaju velike odgovornosti i krupne zadatke. Ambasador je rekao da veoma ceni nastojanja premijera Vučića da unapredi život naroda. Čestitao je Dodiku na ponovnom izboru za predsednika RS, dok je za Kusturicu rekao da mnogi Japanci cene njegove filmove.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.11.2014. 07:40
Kada sam tu video Vucica i procitao izjavu shvatio sam da ili Japanci nisu vise ono sto su bili, ili su im Ameri opet naredili da cine gluposti. Vucic je samo unapredio lopovluk, izdaju i lazi u Srbiji. Sta on ima zajednicko sa Kustom i Dodikom? Uzgred sta je to "srpska humanitarna organizacija Japansko drustvo "?????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online