Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Sreda 24.12.2014.
19:48
Beta A

"Vučićeva vladavina gora i od Miloševićeve"

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je u sredu da će sledeća, 2015. godina, biti obeležena padom aktuelne vlasti, jer, kada se uporede svi segmenti društva, lošije je stanje nego pre tri godine.

Fonet/DS
Aktuelna Vlada će pasti u 2015. godini: Bojan Pajtić

"Demokratska Srbija uverila se u gotovo ove tri godine da nije moguće kazniti DS, a da se još više ne kazni i Srbija. Iako je DS pravila greške u prošlosti, ovo što danas vidimo jeste neuporedivo lošije od bilo kog režima koga smo mogli zamisliti u zemlji Srbiji", kazao je Pajtić u Nišu, a saopštila stranka.

On je naveo da je u mnogim segmentima vladavina premijera Srbije Aleksandra Vučića "lošija po Srbiju nego vladavina Slobodana Miloševića devedesetih godina".

"Boli nas posebno nepravda, kada vidimo da se smanjuju plate i penzije a da se istovremeno dešava da 55.000 partijskih aktivista SNS za dve i po godine bude angažovano, da na to ode 600 miliona evra, a uštede od smanjivanja penzija i plata su 370 miliona evra", rekao je predsednik DS.

Kako je objasnio, u zemlji je danas viši stepen korupcije prema nalazima organizacije Transparensi internešnel, manje je zaposlenih, a i ima tri puta manje stranih investicija nego u periodu pre 2012. godine.

On je podsetio da je Vučić na Voždovcu tokom predizborne kampanje obećao da će već tokom 2014. godine građani živeti bolje, da će osetiti reforme, te najavio da će Demokratska stranka pružiti pravnu pomoć svim penzionerima kojima se smanjuju penzije.

O budžetu, Pajtić je rekao da DS duboko boli i nepravda kada se vidi da se na platama prosvetnih radnika štedi 25 miliona evra, a da u istom danu kada to čine, Vlada Srbije i Skupština Srbije obezbeđuju 160 miliona evra za pokrivanje gubitaka nastalih na osnovu izuzetno štetnog ugovora kojim je formirana "Er Srbija".

POVEZANE VESTI

Sreda 24.12.2014. 20:00
У праву си Господине Пајтићу,Вучићева владавина је гора и од Слободана Милошевића.Али Господине Пајтићу а твоја владавина је гора од Вучићеве.Пајтићу твој ДС је довео лажну демократију.Твој ђинђић је тражио бомбардовање Србије.Твој Тадић је потписао СОФА споразум са Кондолизу Рајс.Пајтићу твој ДС-Стефановић је почео потписивање Бриселског споразума. ДС је ухапсио многе Србе и предао Хагу.Пајтићу Слободан Милошевић је Српски херој а ти Пајтићу и Вучић радите за Брисел,Вашингтон и свој џеп.Пајтићу зашто желиш да Војводина буде Република и зашто велиш да је Косово држава и зашто кажеш да је Крим Украјински.
Sreda 24.12.2014. 20:29
Sljobo...pa...ti ne voljis Shukriu? Za tebe je moia ljubaf i postuvanje obicno zamljacivanje...? :'-O A, jes, i ne kaze se preSednik, nemoi da ja nepismen Shiptar pricam Srbski bolje od tebe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online