Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 21.01.2015.
08:30
D. Dekić - Vesti A

Mile Dragić izbacio Dinkića iz "Moskve"

Biznismen Mile Dragić potvrdio je u izjavi za "Vesti" da je iz beogradskog hotela "Moskva", koji je u njegovom vlasništvu, izbacio bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića.

Beta/M. M./AV
Nepoželjan gost: Mlađan Dinkić
 

- Dinkić je uništio državu, opljačkao i unazadio narod. Samo sam hteo da budem normalan, iako mi je uzeo 10 godina života. Zašto se, ako je budala, gurao da radi nešto o čemu nema pojma i mogu da kažem da sam bio čak i preterano uzdržan u obraćanju njemu - objašnjava ovaj biznismen, uz napomenu da ne želi da zalazi u detalje, na dan svoje slave Svetog Jovana.

Dragić je u ponedeljak uveče došao do stola za kojim je Dinkić sedeo sa svojim gostima iz inostranstva, uputio mu niz uvreda i pozvao ga da izađu napolje i reše to kao muškarci.

- Što lažeš, debilu, bre? Ne želim više da te vidim ovde! Nisi dobrodošao! Ajde, ustani i kupi se odavde. Ajde, dok nisam napravio neku p...riju. Dok ti nisam glavu otkinuo, je l' ti jasno? Ajde, pedala! Nemoj da te ja izbacujem sad! Izlazi odmah! Stvarno ne želim da te vidim - preneo je Dragićeve reči dnevnik "Blic", navodeći da je Dinkić tihim tonom ponavljao da ovaj biznismen greši.

Dragić se izvinio gostima za stolom, rekavši na engleskom jeziku da mu je žao, ali da bivši ministar nije dobrodošao u njegovom hotelu jer je napravio veliku grešku prema Srbiji i njenim građanima, lagao i uništio zemlju.

Neprijateljstvo Dinkića i Dragića datira iz 2005. kada je uoči raspada državne zajednice Srbija i Crna Gora Dinkić izašao u javnost sa aferom Pancir optuživši ovog privrednika za štetan ugovor sa državom.

Ta afera u javnosti je nazivana "pljačka veka" jer je Dinkić tvrdio da je teška 176 miliona evra. Mali deo te sume - 6,7 miliona iznosio je ugovor ovog proizvođača. Dragić je neko vreme proveo u pritvoru, a posle višegodišnjeg sudskog procesa oslobođen je optužbi tek pre nepunih godinu i po dana.

Mlađa unovčio "klevetu"

Mlađan Dinkić je Mileta Dragića svojevremeno tužio za povredu časti i ugleda. Ovom biznismenu je svega tri nedelje posle oslobađajuće presude za aferu Pancir Prvi osnovni sud u Beogradu, novembra 2013, naložio da isplati Dinkiću 200.000 dinara (u to vreme oko 2.000 evra) na ime nematerijalne štete. Ujedinjeni regioni Srbije čiji je Dinkić bio lider saopštili su tada da je Dragić osuđen zbog neistinitih optužbi iz 2007. da je Dinkić "pokušao pljačku vojne imovine i iz lične osvete izmislio aferu Pancir".

Sreda 21.01.2015. 10:50
lopov istjerao lopovčinu.. nije loše..
Sreda 21.01.2015. 10:51
na čast i obraz dramose-ra ide to što je ova gnjida od čoveka na slobodi ,a ne iza rešetaka
Sreda 21.01.2015. 09:33
Динкић : " Народе гласајте за Тадића и ако победи свако ће добити по 1 000 евра ". И народ је веровао у Динкићеве Бајке и гласао је за Тадића.Српски народ је много сујеверан верује у све Бајке.Веровао је и на ДОС и ОТПОР.Неки сада верују да ће бити супер живот у ЕУ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online