Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 03.02.2015.
06:50
J. Arsenović - Vesti A

Premijer bi da "skreše" Briselu

Činilo se da su šumovi na relaciji Beograd-Brisel utihnuli nakon slučaja BIRN, ali je igra gluvih telefona nastavljena i proteklog vikenda kada je portparolka komesara EU za susedsku politiku i proširenje Maja Kocijančić kritikovala neimenovane pojedince zato što su zaštitnika građana Sašu Jankovića optužili da ugrožava nacionalnu bezbednost.

Fonet/D. A.
Johanesu Hanu će sve reći u lice: Premijer Srbije Aleksandar Vučić

Na izjavu portparolke komesara Johanesa Hana uvređeno su reagovali i premijer i šef srpske diplomatije. Ivici Dačiću je zasmetao "način na koji se komunicira sa Srbijom" jer "mora da se razgovara na mnogo ozbiljniji način nego što su to izjave portparola".

Ćirilicom protiv latinice

Ministar Dačić je primetio da iz EU izostaju reagovanja kada Hrvatska, članica Unije, odbija da komunicira na ćirilici.
- Dolazimo u situaciju da postaje praksa diplomatskog protokola u Zagrebu da vraćaju naše dopise na ćirilici - rekao je Dačić, i uzvratio pitanjem da li će Srbija morati da uvede reciprocitet, da vraća sve što nije napisano na ćirilici.
 

- Mi smo sami uveli instituciju ombudsmana, nije nam ga uvela EU i svi problemi koji postoje treba da se ovde rešavaju. Nema potrebe da nam neko sada deli savete, mešajući se u unutrašnja pitanja. Mi nismo vlada EU niti podružnica EU u Srbiji, nego Vlada Srbije, i ako neko ima primedbe na rad, treba da razgovara s predstavnicima Vlade, i to od strane najviših funkcionera EU - kazao je Dačić.

On je pitao kakva je svrha razgovora premijera Srbije s komesarom Hanom ako narednog dana njegov portparol daje izjavu "koja, na primer, možda nije bila razmatrana na tom sastanku".

Sam predsednik Vlade Aleksandar Vučić je u svom maniru poručio da će direktno u lice reći sve što bude trebalo komesaru Hanu.

- Kada je reč o kritikama Saše Jankovića, nisam imao nikakve primedbe, ćutao sam. Mada, da budem iskren, sve ovo me podseća na "Balkanskog špijuna" i zato ću Johanesu Hanu, sve što mislim o njemu i njegovoj kancelariji, da kažem u lice - poručio je Vučić.

Potom je razočaran nerazumevanjem ko je u celom slučaju žrtva nastavio: "Pa, zamislite situaciju - neko je na zverski način izubijao čoveka, slučajno je to moj brat, i još dvojicu ljudi. Mogao je da ostane bez bubrega, polomljene kičme, nije mu omogućeno da dobije prvu pomoć. A onda je krenula hajka, ne zbog njega već zbog njegovog brata, mene, i deo javnosti je govorio: 'Baš lepo što je dobio batine, mogao je zbog brata da dobije malo jače.'"

POVEZANE VESTI

Utorak 03.02.2015. 08:31
samo ovde balaviš i peniš i demagogijom varaš naivne narodne mase,a kod svojih predpostavljenih u eU si poslušno psetance
Utorak 03.02.2015. 14:24
Skresaće oni Mene, ako budem neposlušan. Već kasnim sa ispunjavanjem svojih obaveza, Moje gazde su nervozne, pritiskaju Me stalno. Pa ne mogu tek tako da izdam Kosovo, to je proces koji traje... sad će malo pregovori u Briselu, pa malo ispod žita sa Mojim bratom Hašimom. Dao sam Ja besu svom ocu Fahriji, priznaću Kosovo, samo Mi treba malo vremena, da omekšam javno mnjenje u Srbiji. I na kraju ću iz te izdaje da izađem kao pobednik, sa povećanim rejtingom, jer Srbi vole kad ih lažeš, pljačkaš i uništavaš!
Utorak 03.02.2015. 09:18
Toje samo pocetak,jos gori dana su pred Srbijum.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online