Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 06.02.2015.
16:35 >> 19:39h
Beta A

Jahjaga: Albanci, ostanite na KiM. Nije rešenje da pobegnete!

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je Kosovare da ostanu kod kuće posle izveštaja da je znatno porastao broj građana koji ilegalno prelaze u Evropsku uniju u potrazi za boljim životom.

Twitter/zekirjas i Beta/AP/V. K.
Predsednica Atifete zabrinuta što Albanci beže

Jahjaga je posetila Vučitrn, gde se hiljade građana ukrcalo na autobuse za Srbiju odakle su otputovali za EU, navodi agencija AP.

- Nije rešenje da se pobegne - rekla je Jahjaga i pozvala Kosovare da "podnesu teret" izgradnje mlade zemlje.

Prema navodima policije oko 25.000 ljudi sa Kosova prešlo je ilegalno u Mađarsku od septembra, navodi AP.

Mihajlović: Obavezni smo da omogućimo prelaz Albanaca

Direktor Vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoj Mihajlović rekao je, povodom sve većeg broja Albanaca koji napuštaju Kosovo, da je Srbija prema Brisleskom sporazumu obavezna da im omogući slobodno kretanje.

- Kosovo je protektorat međunarodne zajednice. Tamo Srbija kao što znate, nažalost, nema vlast i po Briselskom sporazumu mi imamo obavezu da im omogućimo slobodu kretanja - rekao je za Mihajlović i dodao Vlada Srbije neće raspravljati o tome.

On je naglasio da je Briselski sporazum samo "olakšao način prelaska teritorija" i da je napuštanje Kosova direktna posledica katastrofalne socijalne i ekonomske situacije. Dodao je da su Albanici oduvek napuštali Kosovo i da je sada ta tema akutelna u medijima jer se taj problem našao i na Skupštini Kosova.

Mihajlović smatra i da akutelizaciju tog problema Priština može da iskoristi kao "adut" u nastavku dijaloga u Briselu koji je zakazan za 9. feburar.

- To može da bude način da upozore Zapad: evo imaćete i azilante ako nas ne oslobodite sprske stege - rekao je Mihajlović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je u poslednjih 48 sati uhapšeno 290 osoba, većinom Albanaca sa Kosova, koji su pokušali da ilegalno pređu granicu
Srbije i Mađarske.

Prema navodima UN 35 odsto stanovnika Kosova je nezaposleno, a stopa siromaštva je skoro 30 odsto.

POVEZANE VESTI

Petak 06.02.2015. 16:50
Ето вам Шошони сад ваша Косова репубљик, не ваља вам Србија, а сад са Косова бежите главом без обзира! Само напред, што даље од српске земље, баклавари усмрђени!
Petak 06.02.2015. 16:55
Kako da ostanu kad im racun iz amerike stogao , mora se ici boriti u Ukrainu protiv ruske sile ooooooo arnauti dje ga zaglibiste Milu li vam .......u !!?
Petak 06.02.2015. 16:55
Trči za njima možda ih zadržiš,a možda ti se i svidi putovanje.Srećan put bez povratka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online