Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 19.02.2015.
11:37
Blic A

Predsednik objavio dva naučna rada!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, posle uspešno završenog fakulteta i mastera, prošle godine objavio je i dva naučna rada. Oba rada, objavljena su u časopisu "Ekonomika" iz Niša, a predsednik ih je pisao u saradnji sa svojim partijskim drugom Ljubišom Stojmirovićem, poslanikom Skupštine Srbije i profesorom Fakulteta za menadžment u Novom Sadu, na kojem je predsednik i diplomirao.

Beta/AP
Kao primer iz prakse naveo sebe: Proganjan, a ipak predsednik

Pored Nikolića i Stojmirovića, na radovima je potpisana i Aleksandra Stojković, profesorka Beogradske poslovne škole.

Nikolićevi radovi, pisani narodskim jezikom, imaju jedan četiri a drugi sedam strana, i ukupno dve fusnote. Predsednik je u svojim istraživanjima koristio isključivo izvore na našem jeziku. Prvo delo, "Politički marketing-negativna kampanja", objavljeno je u januaru 2014. godine a drugo, "Posledice neadekvatnog menadžmenta kod političkih partija" u aprilu iste godine.

Ljubiša Stojmirović je za "Blic" rekao da mu je bilo zadovoljstvo da sarađuje sa predsednikom, i da su radovi pisani mnogo pre nego što je Nikolić postao prvi čovek države, ali ih je časopis kasnije objavio. Međutim, interesantno je da Nikolić u svojim radovima navodi upravo samog sebe kao primer žrtve negativne kampanje, kao i to da je uprkos takvoj kampanji on izabran za predsednika na izborima 2012. godine.

Takođe, čudno je i što su ovi radovi iz sfere politike objavljeni u listu koji se bavi ekonomijom, ali Dragoljub Simonović, glavni urednik lista "Ekonomika" ističe da je taj časopis uvek otvoren i za druge važne društveno političke teme, te da su predsednikovi radovi ispunili sve standarde.

Simonović dalje objašnjava da je objavljivanje naučnih radova jedan od preduslova i stepenik ka upisivanju na doktorske studije. S tim u vezi i Vojislav Šešelj je pre mesec dana na svom Tviter nalogu objavio da ima saznanja kako predsednik planira da doktorira.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.02.2015. 11:47
"Čestitam". Šta je velika volja i glad za naukom ? Verujem da će ubrzo biti istaknuta kandidatura za predsednika SANU . Kako je uspeo da nađe vremena da napiše tako opširani i argumentovan "naučni rad" ? Bože koja je to budaletiaaaa ?
Četvrtak 19.02.2015. 12:52
A Ja sve vreme mislio da sam Ja iskompleksiran...
Četvrtak 19.02.2015. 12:11
Seselj - Toma grobar! - YouTube Видео за toma grobar▶ 0:55 .youtube.com/watch?v=fR9vn8tpPtE
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online