Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 25.02.2015.
11:11
J. L. Petković - Vesti A

Na poternici i Momir Stojanović

Interpol je raspisao "crvene" poternice za 17-oro Srba i Crnogoraca i jednim Albancem iz Đakovice. Na poternici je i general Momir Stojanović, poslanik SNS-a u Skupštini Srbije i nekadašnji načelnik Vojno-bezbednosne agencije. Međunarodna poternica je prosleđena preko Unmika, odnosno Interpolovog odeljenja administracije UN na Kosovu. Kako je naznačeno, sva lica sa poternica terete se za ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

youtube.com/Happy Tv
Novo lice s poternice: Momir Stojanović

Kako nezvanično saznajemo, optužnica protiv njih je podignuta pred Osnovnim sudom u Đakovici, a svi se terete zločine počinjene u aprilu 1999. godine na području Reka Keć kod Đakovice.

Osim Stojanovića, na spisku se nalaze i Nikola Mićunović (63), Zoran Mirković (46), Momčilo Stijović (47), trojica braće Momčilo (57), Milutin (58) i Miladin (53) Novaković, otac i sin Dragan (61) i Aleksandar (37) Peković, Živko Vuksanović (53), Miraš Gegović (67), Predrag Stojanović (58), Muharem Ibraj (61), Mišo Popović (58), Dimitrije Rašović (50), Sreten Camović (68) i Lazar Drašković (45).

Po ovoj poternici pre nekoliko dana je u Podgorici uhapšen Miraš - Miško Gegović, raseljen iz Đakovice, a kome je istražni sudija Višeg suda Miroslav Bašović odredio ekstradicioni pritvor u trajanju do šest meseci.

"Vestima" je u Euleksu rečeno da neće komentarisati ove optužnice, dok iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju do zaključenja ovog broja nisu uspeli da dobijemo nikakvu reakciju. U Savezu udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije kažu da su većina za vreme rata bili civili.

Sve zbog imovine

Predstavnici Saveza udruženja raseljenih Kosova i Metohije smatraju i da je ovo novi vid pritiska na Srbe i Crnogorce u raseljeništvu da se odreknu svoje imovine na KiM.
- Lažna optužnica je unela nespokojstvo u domovima raseljenih lica, a povod za brutalni atak na Gegovića, čije je zdravlje ozbiljno narušeno, sigurno leži u činjenici da on već duže vreme odbija da proda svoju imovinu u Đakovici i pored primamljivih ponuda - kazao je Miško Jovanović.

- Miško Gegović tokom agresije NATO pakta nije nosio uniformu, niti je bio mobilisan u jedinice VJ i MUP-a. Njegovo hapšenje je signal nama proteranima iz Đakovice da moramo biti pripravni da se Srbi i Crnogorci sa KiM spreme da u svojim matičnim državama Srbiji i Crnoj Gori postanu "plen" na koji je otvorena sezona lova. Motive ove optužnice trebalo bi tražiti u nastavku neprestanog terora prema nealbancima na Kosmetu - kaže Milenko Jovanović, predsednik Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije.

Mirković preminuo u Jagodini

Prema saznanjima portala IN4S koji je prvi objavio ove informacije, jedan od optuženih Zoran Mirković preminuo je u Jagodini. Sina, trojicu braće i dva bratanca Muharema Ibraja oteli su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova iz njihovog doma u selu Osek Hilja u Đakovici. Draganu Pekoviću su pripadnici OVK ubili brata Vojina.

General bez komentara

General Momir Stojanović (Đakovica, 1958.) nije za "Vesti" želeo da komentariše raspisivanje Interpolove poternice. U vreme rata 1999. bio je načelnik Odeljenja za operativne poslove Komande Prištinskog korpusa Treće armije Vojske SCG. Nakon izbora 2012. izabran je za narodnog poslanika u Skupštini Srbije ispred SNS. Predsednik je skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti. Stojanović je posle 1999. više puta boravio na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.02.2015. 11:19
И када овде неки иди-от тврди да не постоји завера против Срба!!!
Sreda 25.02.2015. 13:18
videćemo sada šta će reći žvala-verni poslušnik i pijun unije,kad čoveka iz njegove partije tereti tribunal
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online