Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 23.03.2015.
08:45
D. Dekić - Vesti A

Vučić ruši sam sebe

Kritike srpskom premijeru Aleksandru Vučiću sve su glasnije i učestalije. Dok mu opozicija zamera da ništa nije uradio za Srbiju osim što se obračunava sa neistomišljenicima, građani ne kriju razočaranje zbog rigorozne štednje i neispunjenih obećanja o boljem životu.

Tanjug
Sa protesta Dveri ispred Vlade Srbije

Posle advokata, na ulice su izašli nezadovoljni prosvetari kojima je ministar obrazovanja Srđan Verbić zapretio i sa 10.000 otkaza. Penzioneri za početak aprila najavljuju veliki protest zbog smanjenja penzija i lošeg materijalnog položaja.

Tri puta gore

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić zamera Vučićevoj Vladi da ne obavlja dobro ekonomske poslove.
- Ova Vlada optužuje prethodnu da nije dobro radila, a ima tri puta manje investicija od prethodne i tri puta više zaduženja - rekao je Tadić u Paraćinu.

Iz opozicionih redova stižu i optužbe premijeru da gura zemlju u propast, da ne dovodi investitore već prodaje preostale uspešne srpske kompanije, kao i da se njegova borba protiv kriminala svela na čist marketing.

Rovovi na relaciji vlast i opozicija sve su ukopaniji, a prepucavanja i uvrede sve žešće, pa su sve glasnije priče da će osim vojvođanskih izbora krajem godine možda biti i republičkih, iako je od prethodnih prošlo tek godinu dana.

Na skupu u Novom Sadu povodom 25 godina Demokratske stranke bilo je i incidenata za koje su demokrate optužile aktiviste SNS-a, koji su, kako tvrde, rasturili i okupljanje Pokreta "Dosta je bilo" bivšeg ministra privrede Saše Radulovića u Futogu. Naprednjaci su vojvođanskog premijera nazvali diktatorom, a Pajtić uzvratio Vučiću da cela Srbija grca pod njegovom diktaturom kojom gura zemlju u ekonomski, socijalni i politički ambis.

Uzroke nervoze u redovima vlasti potpredsednik DS-a Borislav Stefanović čita u padu podrške među razočaranim biračima.

Tanjug

Luksuz na grbači naroda

Dok premijer Vučić ističe da će Beograd na vodi pokrenuti celu srpsku ekonomiju, ne stišava se bura u vezi s tim projektom, a polemike sa arhitektama i drugim stručnjacima ne jenjavaju. Protivnici luksuznog kompleksa predviđaju da će to biti prazan grad u gradu, jer nema na tržištu potražnje za tolikim stanovima i lokalima, da će Beograd odvojiti od Save, zakrčiti saobraćaj u centru grada, zakloniti kulturna i istorijska znamenja, ali i da će biti izdvojen ogroman novac, zbog čega će zemlja godinama biti u ogromnim dugovima.

On smatra da naprednjaci imaju strah od opozicije, jer iako je sada mala, ona govori narodu istinu.

- To ih očito plaši, jer građani uviđaju disproporciju njihovih obećanja i priča o uspesima sa realnim životom - rekao je Stefanović. On kaže da mnogi imaju tezu da će premijer srušiti sam sebe, ali ipak više veruje da će se to desiti na građanskom talasu promena.

- Neverovatna je energija i posvećenost SNS-a da konstantno rade protiv opozicije, ali očito tom borbom zataškavaju lošu socijalnu situaciju u zemlji, pljačke, tajne ugovore, tendere i kontrolu medija. Incidentima na novosadskom skupu DS pokazali su da nastavljaju praksu nasilja sa lokalnih izbora, šaljući organizovano ljude da prave incidente, jer znaju da ne mogu da nastave da ovako vladaju - kaže Stefanović.

Pokret Dveri smatra da je Vučić krenuo sebe da ruši dovođenjem u Srbiju bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, "najzaslužnijeg za bombardovanje zemlje".

Član starešinstva tog pokreta Vladan Glišić objašnjava da su to na mitingu u Beogradu Dveri simbolično prikazale lutkom sa likom Blera.

- Ta lutka je na kraju protesta pregažena i pokazali smo ono što misli velika većina u Srbiji, da je nedopustivo da takav čovek uopše kroči u našu zemlju - kaže za "Vesti" Glišić.

On je naglasio da su Dveri mitingom proteklog vikenda krenule i u kampanju protiv prodaje Telekoma i najavljenih loših privatizacija.

- Znamo da je DS ostavio ojađenu Srbiju, ali je Vučić nije zaokrenuo u drugom pravcu, već kadrovima demokrata poput Jelene Trivan i Kori Udovički dao da upravljaju zemljom. Vidimo i da se borba protiv tajkuna svela samo na marketinški trik, jer i dalje smo bez zakona o poreklu imovine - podseća Glišić.

Funkcioner radikala i nekadašnji Vučićev partijski kolega Milorad Mirčić uveren je da premijer ponašanjem ne pokazuje strah od opozicije, već da je zašao na polje diktature.

On smatra da vlast ima fobiju od "nekih ljudi" koji joj "podrivaju vladavinu", a kako kaže, politički gledano, ima strah od neistomišljenika. Tvrdi da je SNS naročito "izgubio kompas" sa povratkom lidera radikala Vojislava Šešelja u Srbiju.

Mirčić, u osvrtu na najavljeni novosadski miting naprednjaka, ističe da je ovo je prva Vlada Srbije koja sebi organizuje "podršku samozadovoljstva".

Tanjug
Sam svoj majstor: Aleksandar Vučić

Usta moja, hvalite me!

Predsednik srpske Vlade nedavno se pohvalio izuzetnim rezultatima tvrdeći da je za dva i po meseca ostvaren suficit od 6,5 milijardi dinara.
- Vlada Srbije ostvarila je izuzetne rezultate u fiskalnoj konsolidaciji i u ovoj godini do sada je ostvaren suficit budžeta od 6.528.000.000 dinara. To nam se nije dogodilo nekoliko decenija unazad - istakao je Vučić.

Tanjug
Studentski park

Protiv "ubijanja" parka

U Studentskom parku u centru Beograda juče je održan protest Beograđana zbog iznenadne seče drveća za koji su, kako kažu, saznali putem Fejsbuka. Demonstranti smatraju da je park bez drveća "ogoljen", da je neprimerno da se zaključava u ponoć i strahuju da bi ispod njega mogla da bude garaža. Kada je pre nekoliko dana počela seča drveća, gradski menadžer Goran Vesić je najavio sadnju novih stabala i negirao da će ispod parka biti garaža.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.03.2015. 09:17
Вучић је у једном у праву,а то је његова изјава да народ не ваља и заиста је тако јер је гласао за ту странку заборављајући да нас они желе увести у ЕУ коју народ очигледно не жели.
Ponedeljak 23.03.2015. 09:02
Nema podršku naroda a obećao je kad više ne bude imao podršku da će sam da ode. dramos-er je još jedan od onoh koji uništavaju Srbiju i više vole stranu čizmu nego domaći opanak. Mnogo veruje plaćenim agencijama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online