Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 08.04.2015.
10:42
Tanjug A

Pajtić našao vezu između Vučića i Čerčila - falsifikovanje

Lider DS Bojan Pajtić u reagovanju na intervju Aleksandra Vučića za "Politiku" u kojem ga predsednik vlade naziva omiljenim opozicionarem poručio je da je to toliko "nadmeno i neodmereno" da liči na premijera.

Tanjug
Bojan Pajtić: Vučić veruje svojim falsifikatima

- Čerčil je izjavio da veruje samo u onu statistiku koju je lično krivotvorio. U ovoj rečenici se krije jedina sličnost između njega i Vučića - istakao je Pajtić u odgovorima za Politiku preko elektronske pošte.

- Vučić je poverovao sospstvenim  falsifikovanim istraživanjima i naručenim tabloidnim tekstovima, pa živi u ubeđenju kako je većina Srba oduševljena činjenicom da je za tri godine životni standard za trećinu slabiji, nivo zaduživanja Srbije u martu iznosi 404 evra u sekundi, a nacionalni resursi se prodaju tajnim ugovorima, ispod žita - napisao je Pajtić.

- DS jeste ubedljivo najuticajnija i najsnažnija opoziciona stranka u Srbiji, i to je aksiom. To je jasno svakom ko u ovoj zemlji provede makar nekoliko sati. Vučićeva kontraproduktivna politika smanjivanja plata i protivustavna politika smanjivanja penzija matematički ide na ruku nama, kao jedinoj alternativi režima. Ali, suštinski, politika koja za posledicu ima samo obećanja i propale projekte, ne može ići na ruku nikom ko u ovoj zemlji živi - dodao je prvi čovek demokrata.

- Vladi Vojvodine je 'Fajnenšel tajms' dodelio nagradu kao najuspešnijoj regiji u oblasti privlačenja stranih investicija, a Vučićev režim, pored nekoliko  fabrika započetih pre 2012. godine otvorio jedan semafor, pešački prelaz i nadstrešnicu za bicikle. I tačno je da ne možemo biti stavljeni u isti koš - kaže Pajtić.

Prema njegovim rečima, razlika između dve administracije ogleda se i u tome što u pokrajinskoj vladi sede "pravi doktori nauka i ljudi koji su zaista učenjem došli do svojih diploma".

- Bez obzira na razlike, imamo obavezu da sarađujemo u interesu građana. Pokrajinska administracija je i zakonski i finansijski gotovo potpuno razvlašćena, ali, unutar tog malog kruga nadležnosti, oduvek smo postizali maksimalne rezultate - tvrdi Pajtić.

Na pitanje kako razume Vučićevu pohvalu Tadiću da "on zna šta je država", Pajtiće je rekao: "Ne bih ulazio u te odnose. Drago mi je zbog njih dvojice".

POVEZANE VESTI

Sreda 08.04.2015. 11:12
Danas se održava 40. sednica Skupštine Vojvodine, pa izvolite, proglasite nezavisnost, moj blagoslov imate, a o socijalno ugroženima možete i sutra. Ne može se sedeti u Beogradu i N. Sadu istovremeno, kako to rade Čanak i Pasztor, odlučite se jednom.
Utorak 22.09.2015. 20:58
Nek rade za Vučka,samo kadne rade za mene
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online