Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 11.04.2015.
09:47
Tanjug A

SAJ i PTJ postaju jedna jedinica

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će broj specijalnih jedinica MUP-a Srbije biti smanjen od sadašnjih dve na jednu, a da će Žandarmerija ostati posebna formacija.

Reuters
Dve jedinice, isti posao... skupo za održavanje, kaže ministar

Prema njegovim rečima, od Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Protivterorističke jedinice (PTJ) nastaće jedna, biće zadržan naziv SAJ "jer ima dužu tradiciju i bolje uređenu bazu", a besmisleno je menjati uniforme i ambleme.

Stefanović je u intervju za uskršnji broj "Politike" rekao da neće biti prostog spajanja jedinica, već će od pripadnika tih jedinica i drugih pripadnika MUP-a nastati nova jedinica u kojoj će biti samo najbolji.

- Nema nikakvog razloga da postoje dve jedinice, koje su potpuno iste namene i vrlo sličnog sastava. To je skupo - rekao je ministar.

On je istakao da pri tom niko neće dobiti otkaz, a da će oni koji ne ispunjavaju kriterijume biti raspoređeni u druge policijske jedinice.

Stefanović je rekao da će održavanje javnog reda i mira biti organizovano drugačije i da je ideja da se smanji broj policajaca koji su angažovani na tim poslovima.

- Ideja je veća upotreba Policijske brigade u Beogradu - rekao je ministar i dodao da bi Žandarmerija trebalo da bude više angažzovana na poslovima održavanja javnog reda i mira i da bi se tako rasteretila Interventna jedinica koja bi bila više angažovana na poslovima suzbijanja kriminala.

Što se tiče Sektora unutrašnje kontrole (SUK), Stefanović je rekao da će on biti snažnije definisan.

- SUK će imati veće nadležnosti u kontrolisanju policajaca, ali i drugih službenika koji rade u Ministarstvu, sto će podrazmevati i kontrolu njihovih imovinskih karata, to jest načina života - rekao je Stefanović.

On je dodao da bi ovakva Unutrašnja kontrola trebalo da zaživi u punoj meri u narednih godinu dana.

POVEZANE VESTI

Subota 11.04.2015. 10:00
Bezbednosne slusbe su Otkazale 5 okt. prokletoga! Nijesu ni bager mogli zaustavit? Zasto ? Srbski Narod se nije digao u celini, rusenje vlasti su podstakli potplacene izddajice...izrodi....cia otpor.....siftarske nar/komanske pare!!!!!! Sada leze Srbi po naccistickim zatvorima i trunu, zbog bagera!!!!!! Zbog bagera se do sad ne vratismo Svetom Srbskom Kosovu.......Zbog bagera se pokida Slavna Scg!!!!!!!! Kad ce bager da rusi ove kolaboratore???
Subota 11.04.2015. 10:57
vrhunski obučeni, odlično opremljeni i odlično plaćeni pretorijanci.... protivnik za poštovanje...
Subota 11.04.2015. 15:46
Po cijem Nalogu je to uradjeno?Je li to onaj Savetnik Britanac??Izgleda da se sve radi na stetu Srbije i njeni gradjana!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online