Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 11.04.2015.
11:31
Tanjug A

"U Kosovskoj Mitrovici je veoma napeto"

Poslednji incidenti u Kosovskoj Mitrovici pokazuju veliku napetost i tešku atmosferu za život koja tu duže vreme vlada i veoma je važno da od albanskih političkih lidera dobijemo signale da ne odobravaju takve napade, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić.

Tanjug
Marko Đurić: Izjave albanskih lidera dovode do ovakve situacije

- Atmosfera u Kosovskoj Mitrovici je generalno napeta, ne samo u poslednja dva dana - rekao je Đurić i dodao da u južnom delu Srba gotovo da nema i da je čak i srpsko groblje cesto bilo na meti vandala.

- To je teška atmosfera za život - naglasio je Đurić za TV Pink i objasnio da je Kosovka Mitrovica mala varoš, a da se u severnom delu svega u nekoliko ulica odvija život.

Đurić kaže da i pored svega severni deo nije izgubio multietnički karakter, jer tu žive pored Srba i Muslimani, Bošnjaci, Romi, dok u južnom delu gotovo da nema Srba.

- Veoma je važno da dobijemo signale od albanskih političkih lidera da oni ne odobravaju to ponašanje, incidente i napade, a oni još uvek ćute - rekao je Đurić.

Komentarišući da je predsednica Kosova Atifete Jahjaga osudila te incidente i rekla da su neprihvatljivi, Đurić je kazao da je "jedno kad neko od zvaničnika izda takvo saopštenje zato što ih je neko od stranaca ili ambasada pritisnuo da to urade, a drugo je kada neko preduzima korake, i kazni počinioce".

- Kada se izdaju saopštenja to je za njih politički korisno, a ima političara koji onda ispod žita, ispod stola aplaudiraju ekstremistima - poručio je Đurić.

Komentarišcuhi izjave Edija Rame o ujedinjenju, Đurić je kazao da je reč o ozbiljnoj političkoj matrici i da to nije dobro.

Đurić je kazao da srpsko stanovništvo na Kosovu mnogo više zanima kako će živeti i u kakvim uslovima, od velikih političkih priča pa i, kako je kazao, od pretnji albanskih lidera na koje su navilkli.

Kaže da zato ne treba da čudi kada kao na odgovor ponašanja albanskih političara imamo porast ekstremizma, i događaje poput ovih koji su se dogodili u Kosovskoj Mitrovici.

POVEZANE VESTI

Subota 11.04.2015. 11:54
" У Косовској Митровици напето ". Напето је на читавој Земљиној кугли где је дошла америчка демократија . НАТО или НАпеТО .Читам од јутрос у Украјини погинули још троје невиних људи .У Ираку ново бомбардовање .Исламисти близу Дамаска . Триполи под новом ватром . Северна Кореја спремна са ракетама . Руски и амерички авиони пролетели један поред другог . Напето је на читаву Земљину куглу .Рат на НАТО је БИЗНИС .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online