Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.04.2010.
00:12
Tanjug A

Ljajić: Sledi povezivanje radnog staža

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić najavio je da će biti povezan radni staž i obezbeđena overa zdravstvenih knjižica za one koji su izgubili posao i kojima poslodavci nisu uplatili doprinose.

Novac će biti obezbeđen do kraja godine: Rasim Ljajić


"Vrednost tog procesa je oko milijardu dinara i očekujem da taj novac bude obezbeđen do kraja godine", rekao je Ljajić u intervjuu sutrašnjim "Večernjim novostima".


On je rekao da paket za zaštitu najsiromašnijih građana počinje da se primenjuje.
"Naredne nedelje na sednici vlade usvojićemo uredbu o korišćenju novca iz Direkcije za imovinu, a obezbedićemo i dovoljno sredstava za normalno funkcionisanje narodnih kuhinja.

Očekujem i 500.000 evra od Fonda za otvoreno društvo, za socijalnu zaštitu na lokalnom nivou2, istakao je Ljajić.


On je dodao da je Ministarstvo pravde već počelo da narodnim kuhinjama prebacuje pare od imovine stečene kriminalom.


Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije, rekao je da bi rekonstrukcija Vlade Srbije bila dobra zamena za izbore koji se traže i da bi to bio odličan potez vlade.


"Razgovori (o rekonstrukciji) su vođeni u više navrata. Oni koji su najveći u vladi, treba da donesu odluku", kazao je on.


Ljajić je uveren da izbora neće biti ove godine, a za dalje ne može da prognozira, jer mnogo toga će zavisiti od ekonomskih kretanja u idućoj godini.


"Ako ostanemo homogeni, opozicija nas ne može poljuljati", ocenio je on.


Ljajić smatra da nepomirljiva politička podela na dva velika bloka ne može doneti nikakvu korist Srbiji i da je za zemlju najbolje da svi ublaže retoriku i da se hitno okrenemo najprečem zadatku - borbi protiv siromaštva i izvlačenju države iz krize.


On je rekao da se SDPS neće priključivati nikakvom savezu, pa ni uniji koju formira G17 plus, ali nije isključio mogućnost zajedničkog učešća sa G 17 plus na još nekim izborima, kao što je bilo u Aranđelovcu.


Ljajić je najavio da će ovih dana biti zajednički formulisana završna verzija dokumenta o strateškom partnerstvu SDPS i DS i da se uskoro očekuje potpisivanje.


Upitan kako ocenjuje to što se muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić kandidovao na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, Ljajić je odgovorio da je to problem cele Islamske zajednice u Srbiji i da će to doprineti dodatnoj konfuziji unutar nje i ne predstavlja dobru poruku.


"Posle ovog presedana, i nekom političaru može da padne na pamet da se kandiduje za najviše verske funkcije. To bi bilo potpuno mešanje politike i vere", kazao je Lajić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online