Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 21.04.2015.
13:22
Tanjug A

"Poltroni idu u Moskvu, a za spomenike ih baš briga"

"Učešće Vojske Srbije na Paradi u Moskvi, povodom obeležavanja 70 godina od pobede nad fašizmom, je 'poltronski akt'", izjavio je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, ukazujući da vlast istovremeno ne reaguje na uništavanje spomenika posvećenim antifašističkoj borbi u Srbiji.

Tanjug
Čanak: Poltronski akt prema Rusiji

- Na delu je ogromno licemerje prema tekovinama antifašizma. Odakle moralno pravo Tomislavu Nikoliću da se pojavljuje na moskovskoj paradi, a da istovremeno ne kaže nijednu reč o vandalizaciji spomenika - kazao je Čanak novinarima u parlamentu.

Lider LSV kaže da je "jasno da je u pitanju poltronski akt prema Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu".

Čanak je rekao da se spomenici posvećeni antifašističkoj borbi u Vojvodini masovno vandalizuju, a da je posebno ugrožen spomenik na Iriškom vencu, sa koga je 2013. godine ukradena bronzana ploča teška 400 kilograma.

Naveo je i da je spomenik na Iriškom vencu uništen grafitima, da su vojnicima na njemu odlomljeni prsti, kao i delovi pušaka, te zatražio policijsko ili vojno obezbeđenje tog spomenika i pronalaženje i sankcionisanje lopova i vandala.

Čanak je od ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina zatražio da to ministarstvo obezbedi novac za obnovu pomenutog spomenika.

On je najavio da će LSV o stanju spomenika na Iriškom vencu upoznati sve ambasade zemalja koje su učestvovale u borbi protiv fašizma.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.04.2015. 13:51
Вандали у Војводини су управо твоји следбеници.Својим антисрпским ставовима дајеш крила новом облику фа-шизма у Војводини.Твој став према Русији такође је веома негтиван и није јасно зашто је то тако.Можда јер те плаћа запад да пљујеш против Русије,доказаног пријтеља Срб и Србије.
Utorak 21.04.2015. 13:34
Ајде продужи у Крватску па тамо рисе! Тамо си међу своје па ће вероватно да те слушају!
Utorak 21.04.2015. 16:57
Jao!Čanak.Pa Ti si bio na čelu kolone onih koji ruše spomenike NOB-a i koji uz pogrde dočekuju ruske generale - oslobodioce Beograda od faššizma.Ne spominjiati tvoj sepaaratistički stav i blaćenje ovog naroda u svakoj prilici koja Ti se ukaže.Tvoja proevropska orijentacija nema ničeg evropskog u sebi već naprotiv pogrdnog i bez pravih evropskih vrednosti,što podrazumeva evropski civilizacijski i kulturni napredak.Sem mrržnje prema Srbima i blaćenja srpstva kod Tebe nema ničeg drugog zajedničkog s Evropom.Evropa nije ono što Ti i slični Tebi propagiraju-sadašnja pokorena i proffaššistički orijentosana za koju se Ti zalažeš.Evropa je Gete,Balzak,renesansa,romanrizam,slobodarski um borba protiv faššistoidnih istupa i dela.Evropa to nisi Ti Čanak.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online