Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.05.2015.
18:09
alo.rs A

Zorana odgovara na Tomine prozivke: Iza mene stoje diplome

Prozivke šefa države Tomislava Nikolića da pojedini članovi kabineta premijera Aleksandra Vučića ne rade dobro svoj posao, zbog čega Vučić produžava svoje radno vreme, ne dotiču ministre koji tvrde da se ne prepoznaju u Tominim rečima.

Tanjug
Zorana Mihajlović odana prenijeru: Vučić odlučuje ko je dobar, a ko ne

Nikolić je indirektno optužio pojedine članove Vlade da ne znaju svoj posao, odnosno da ga ne rade dovoljno dobro, zbog čega premijer mora više i duže da radi kako bi ispravio njihove propuste. On je za "Vreme" izjavio da se ne meša u izbor ministara, i da u politici "ne može uvek sve po svojoj želji i ukusu".

- Predsednik Vlade ne sme da dozvoli da mu se Vlada obruka, i zato mora da uskoči da nešto rešava umesto ministara. Nema uspešne vlade, ako postoje univerzalni ministri koji mogu da skaču iz resora u resor. Ali kad sam video koji su ljudi u Vladi, tačno sam znao da će Aleksandar (Vučić) da produžava svoje radno vreme - rekao je Nikolić.

Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović, inače, trn u oku Kabineta predsednika države, odgovara da iza nje stoje diplome i rezultati.

- Ne znam na koga je mislio predsednik Srbije. Kao što sam rekla, nek svako radi svoj posao, predsednik svoj, a mi ćemo svoj. Naši rezultati pokazuju da je premijer napravio dobar tim. Što se mene tiče, iza mene stoje godine iskustva, ali i obrazovanja i diplome, veliki rad, kao i rezultati - rekla je za "Alo" Zorana Mihajlović, nekadašnja ministarka energetike, a danas građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar, tvrdi da se ne oseća prozvanim od strane Nikolića.

- Kao prvo, ne osećam se prozvanim, kao drugo, to što sam u Vladi godinama smatram svojom velikom prednošću zbog iskustva koje imam. Kao treće, svako ima pravo da ocenjuje i komentariše naš rad, pa tako i predsednik države, ali krajnju ocenu daje premijer, koji je na čelu tima, kao i građani na izborima - rekao je za "Alo" Ljajić.

Ni Ivica Dačić, nekadašnji premijer i ministar unutrašnjih poslova, a danas prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije, ne prepoznaje se u Tominim rečima.

- Predsednik ima pravo na svoje mišljenje i ja ga uvažavam. Ne prepoznajem se u njegovim kritikama - kratko je rekao Dačić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online