Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 14.06.2015.
13:39
Tanjug A

Srbiji dostavljen predlog Rezolucije o Srebrenici: Na 20 mesta reč "genocid"

"Misija Velike Britanje u Ujedinjenim nacijama (UN) dostavila je Srbiji predlog Rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Savet bezbednosti UN trebalo da raspravlja na sednici 7. jula", izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Tanjug/AP
Dačić: U tekstu se na 20 mesta pominje "genocid"

- Srbija će pažljivo u narednim danima razmotriti tekst rezolucije i rukovoditi se nacionalnim interesima, ne dovodeći u sumnju opredeljenje za kažnjavanje i sankcionisanje ratnih zločina - rekao je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare.

- Navodno je cilj rezolucije proces pomirenja, ali u tekstu se na 20 mesta pominje genocid, a na jednom mestu pomirenje - istakao je Dačić, navodeći da rezolucija ima više tačaka, opšte delove i delove koji se odnose na zločin u Srebrenici.

On je najavio da se očekuje da će od utorka krenuti konsultacije sa ostalim članicama Saveta bezbednosti o Rezoluciji, koje do sada nisu obavljene.

Kako je rekao, planirano je da Rezolucija bude razmatrana 7. jula na sednici Saveta bezbednosti, kada je i predviđeno da jedna tačka dnevnog reda bude o Bosni i Hercegovini.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.06.2015. 14:20
Dobro se sjećamo kada su pustili Ejupa Ganića,koji je na osnovu interpola na tom ostrvu ma*jmuna bio uhapšen. Kao razlog su naveli da je to samo politiziranje Srbije. Sada ti Engleski p*araziti šalju neke predloge,ali ovi u Srbiji na vlasti su nazalost glupi bezkičmenjaci. Prihvatiće oni predlog, predlozice im da napisu jos malo vise. Ovima je jedino Tadić ravan.
Nedelja 14.06.2015. 14:28
Tkzv zapad postoji od otomansko-austro-ugarsko-britanskog sljama beda i tuge, svi di poslednjeg su naccisti pod okriljem ultra zlocinackog vrazenog vratikana.........Slavni Srbi su iscerali turke-austro-ugare...pobedili nemce i skinuli nevidljivi teroristicki nacci-nato avion s neba....Izato sada napadaju-zlostavljaju-ucenju i muce Ponosni Srbski Narod!!!!! Za stanje u svetu koje lici na apsolutni rat i zaveru protiv ljudske rasse, dje se stimulise moralna smrt i gledaju se cia-glavosece kako kidaju ljudima glave......je iskljucivo taj tkzv zapad kriv.......Nadamo se sto brzem ratu sa nacci nato savezu, oni su na najboljim putem sebe da ubbiju, njihov pokusaj porobljivanja Russije i Kine ce biti njihova smrt " Zauvek " Smrrrrrrrrrrt naccccccci natoooooooooo U.
Nedelja 14.06.2015. 14:37
Ovo je još jedan napor(mada je tužba o genocidu u Srebrenici pred sudom pala)da se kroz srebreničko nepostojeće groblje Srbi označe kao narod koji čini zloččine .da je to genociddan narod i da ga kao takvog treba ukinuti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online