Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 07.07.2015.
11:59
Tanjug A

Čije strane vojske dođu na proslavu “Oluje“ - to su antisrbi

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je u utorak da će Srbija s pažnjom pratiti koje će zemlje poslati vojsku na paradu 5. avgusta u organizaciji Hrvatske, a povodom godišnjice "Oluje" i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom.

Tanjug/AP
Srpskoj vojsci zamerano učešće na paradi u Moskvi, u zemlji oslobodilaca, a stranci pozvani da dođu u zemlju Jasenovca (Foto: Arhiva)

On je, gostujući u emisiji "Novi dan" televizije N1, rekao da su Srbiji zamerali što smo poslali vojsku na vojnu paradu u Moskvu, a da su sada, na paradu koju Hrvatska organizuje idućeg meseca povodom "Oluje" u kojoj je ubijeno više hiljada i proterano više stotina hiljada Srba, pozvane i vojske nekih drugih zemalja.

- Učešće njihovih vojski na paradi će imati veoma jasnu negativnu poruku prema Srbiji. Mi ćemo onda to smatrati antisrpskim stavom - naglasio je šef srpske diplomatije.

Upitan da li nas je dvostruka diplomatija održavanja dobrih odnosa sa Rusijom i težnje ka članstvu u EU dovela u situaciju u kojoj Britanija piše rezoluciju o Srebrenici ne pozivajući nas da učestvujemo u tome, dok ne znamo da li će Rusija uložiti veto na taj dokument, Dačić je rekao da nas nije politika u to dovela, već pozicija u kojoj se vekovima nalazimo - na raskršću Istoka i Zapada.

- Mi kao mala zemlja nemamo privilegiju da diktiramo međunarodne odnose, već moramo da nađemo najbolji nacin da zaštitimo naše nacionalne i državne interese. Želimo u EU jer je to u našem nacionalnom i državnom interesu, ali sa druge strane, u političkom smislu, strateški, partnerski, ekonomski, zašto bismo se odricali partnerstva sa Rusijom - razložno je upitao Dačić.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.07.2015. 12:28
Možeš da misliš, al ne smeš da kažeš.
Utorak 07.07.2015. 12:37
tkzv hrvatska koja je nastala od ndh-a...koja je nastala od genocida.....Da nema nacci-nato-a....nebi ni bilo tkzv khrvata!!! Oni se samo kurrvinski kriju iza rase nacci-natovske......oluja Nevidjeni Progon........Uz blagoslov vratikanski i berlinsko-briselski.......Kakav je to sistem, kad podrzavaju Oluju koja istera iz kuce, Sopstvenog Gazdu sa zemljista.......Sve u svemu ko sto jasno vidite, Milostivog Boga oni vec daaaaaavno ne sluze.......Grcki Narod je sada njima posle predugog vremena pokazao" Cekajte zarazene zapadne glave ''' dosta je".........koliko hocete da terate narod u vase zamke i provalije........Da taj zlocinacki blok ima baram slovo jedno " Coveka" u sebe davno bi oni resili nagolmilane katastrofe........Katastrofe!!!! Kazu smetaju im izbeglice iz afrike i zaracenih zemalja bisakog istoka " A oni njih bombardovali i pretvorili u Bezkucnike " Isto ko Krajiske Srbe........+ Nepravda bi da vlada i da sprovodi krive zakone u njihovom svetu dozvoljene......Glavno im je da su im pare na racunu netaknute........Sve drugo kod njih je normalno.......ljudi na ulici se bodu u vene.....u tramvaju smrcu u sred zore.....i dve bradonje homici setaju usvojeno dete!!!!! Zapad je puko......Samo ga drze pare ko mrtvaka na masine za disanje....
Utorak 07.07.2015. 14:06
+ Istina Oslobadja.....Zadnje Reci Duska Jovanovica +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online