Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 20.07.2015.
23:33
Blic A

Srbija je talac neodlučne politike EU

Pogrešnu politiku prema Srbiji vode i Evropska unija i zemlje regiona, kaže za "Blic“ poslanik Evropskog parlamenta Franc Bogovič.

Tanjug
Mnogi političari žele da pomognu Srbiji: Franc Bogovič

Ovaj slovenački političar, potpredsednik grupe “Prijatelji Srbije” i član poslaničke grupe Evropske narodne partije u EP, uveren je da bi otvaranjem pregovaračkih poglavlja do kraja godine EU dala podršku svemu onome dobrom što Srbija radi na svom evropskom putu.

Kako ocenjuje, Srbija je "talac neodlučne politike EU u oblasti proširenja“ i krajnje je vreme da Unija pošalje jasan politički stav zapadnom Balkanu - da je njen cilj proširenje baš na taj region.

Srbija je, kaže Bogovič, i talac mnogih političara u susednim zemljama.

Priština stavlja prepreke na putu Srbije ka EU

- Tu pre svega mislim na Kosovo, koje očito ima svoje unutrašnje probleme. Zato je sporije orijentisano prema EU, zbog čega na neki način stavlja prepreke i Srbiji, s kojom još nema političkog dogovora. Uveren sam da se u svim zemljama može napraviti korak više ka pomirenju, bez obzira na tešku i bolnu prošlost. Tu mislim i na odnos Srbije i BiH. Takođe, Hrvatska, koja je već dve godine članica EU, mogla bi aktivnije da pomogne susednim zemljama na putu ka EU - ističe sagovornik “Blica”.

On kaže da se, s druge strane, veliki broj političara u EU trudi da pomogne Srbiji i kao primer navodi upravo grupu poslanika “Prijatelji Srbije” u Evropskom parlamentu.

- Pozdravljam jaku proveropsku usmerenost Vlade Srbije, njenu posvećenost reformama i stabilnosti i pomirenju u regionu. Želim svima u Beogradu koji intenzivno rade na evropskom putu Srbije da ostanu na njemu. Voleo bih i da Evropska unija pruži još snažniji signal Srbiji za njeno punopravno članstvo - zaključuje Franc Bogovič.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.07.2015. 06:02
vode dobru politiku...jer mozda treba da nas prime i pokradu i ono sto ne vidimo...jos da nas zaduze..jer jelll...Djilas nije uhapsen...Mrko bilmez...Terzic...zapravo...ni jednog krivca nisu uhapsili..za zlocin...
Utorak 21.07.2015. 06:07
zarad boljeg sutra...upropastice nas kao naciju...mislim sta...15 hiljada ljudi a svi neprecizni...vala pogodio bi ga jedan od tri barem kamena...na derbiju je jace...kamoli da rokne neko premijera...kakva sprdnja...skretanje sa tema...porezi i nerazumni nameti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online