Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.05.2010.
14:54
Tanjug A

Ljajić: Pogrešan način izbora za nacionalne savete manjina

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić ocenio je danas da predstojeći izbori za Nacionalni savet manjinskih zajednica u Srbiji nisu dobro osmišljeni, niti pripremljeni, što potvrđuje kampanja koja je u Sandžaku uveliko u toku, iako još nije ozvaničena.



"Mnogo toga je pogrešno urađeno u vezi sa predstojećim izborima za nacionalne savete. Pre svega, pogrešno je što su predviđeni posebni birački spiskovi, a potom i što je značaj tih izbora precenjen", ocenio je Ljajić u izjavi Tanjugu.


On je rekao da je bio protiv posebnih biračkih spiskova i tvrdi da je to "ogromna greška":


''Ne možete praviti posebne biračke spiskove u državi koja je etnički heterogena, jer imate situaciju da neko ne želi da bude na tim spiskovima, da se prave etnička geta i tu je napravljena ogromna greška'', rekao je Ljajić.


Prema njegovim rečima, neprimereno je i što se izbori za nacionalne savete predstavljaju kao borba za ''život ili smrt'', kao i što se stvara utisak da će posle tih izbora, 6. juna, ''teći med i mleko''.


''Potpuno se pogrešno predstavlja značaj tih izbora. Verujem da građani nisu upoznati sa nadležnostima nacionalnih saveta'', istakao je Ljajić koji je osnivač Sandžačke demokratske partije koja je na predstojećim izborima podržala nezavisnu izbornu listu ''Bošnjački preporod''.


Na predstojećim izborima za Nacionali savet Bošnjaka učestvuju i izborne liste - Bošnjačka lista koju podržava Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina i lista Bošnjačke kulturne zajednice čiji je nosilac glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, a koga podržava Liberalno demokratska partija i Sandžačka narodna partija smenjenog gradonačelnika Novog Pazara Mirsada Đerleka.


Ljajić je naglasio da to nisu izbori ni za vlast, ni za islamsku zajednicu, kako se stvara utisak, već izbori za formiranje organa koji treba da se bave očuvanjem kulturnog i nacionalnog identiteta manjinskih zajednica u Srbiji.


On je kampanju koja se vodi u Sandžaku ocenio pogrešnom i uveren je da će ona samo doprineti, kako je rekao, ionako lošem stanju u tom regionu.


Ljajić kaže da se u tu kampanju neće uključivati, ali da će nastaviti da radi na ekonomskom i socijalnom jačanju Sandžaka.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online