Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.09.2015.
14:21
Vestionline A

Šta se desi kada se dohvate dva lajava krelca?

Ako ste protekla dva dana pratili događanja oko izbegličke krize na granici Hrvatske i Srbije, onda ste videli nehumana i nekulturna reagovanja najviših hrvatskih zvaničnika kako na nesrećnike koji beže ka Eropi, tako i na izjave srpskih kolega, koji osuđuju ponašanje Hrvata u čitavoj situaciji. Ipak, dogodilo se da se i jedan naš zvaničnik spusti najniže moguće - na nivo hrvatskog premijera i počne, kao u crtanom filmu, da se prepire ko pripada kojoj porodici ptica...

Tanjug
Frojd bi imao što šta da kaže o MIlanovićevom shvatanju sopstvene veličine. Ali i Vulin je podjednako maštovit

I šta se desi kad se dohvate "dva lajava krelca"? Eto, naš ministar Aleksandar Vulin je na prozivku premijera Hrvatske Zorana Milanovića i priču o orlovima i muvama, implicirao da je njegov kolega/političar/komšija - kokoška.

- Sramota je da se jedan premijer spusti tako nisko. Posebno što mu se Vlada pokazala sasvim nesposobnom da reši problem nekoliko hiljada migranata. Ipak, ne mogu da se ne nasmejem na to što je sebe uporedio sa orlom, više mi liči na jednu domaću jestivu pticu koja nosi jaja i očerupa se pre nego se pojede - rekao je Vulin za "Alo".

To zaista nije nivo ophođenja sa Hrvatima i ministar Vulin bi morao da bude svestan da tako ne sme da se ponaša.

Biti u istoj ravni s ljudima koji su imali NDH, genocidnu državu koju i danas podržava veliki broj Hrvata, koji i danas kliču ustaške pokliče na velikim manifestacijama, koji su na pragu 21. veka uz pomoć SAD i EU napravili gotovo nacionalnu čistu domovinu, koju su napravili Jasenovac i logor za decu (jedini u istoriji čovečanstva) u II svetskom ratu, koji su pre samo dve decenije proterali više od 220.000 Srba sa svoje teritorije, i koji su brže-bolje zatvorili vrata današnjim izbeglicama iz Sirije, Avganistana, Iraka... - biti, dakle, u ravni s njima, to je iskreni ljudski poraz i nedostatak svakog dostojanstva.

Ostavite se zato, ministre, priče o lajavim krelcima, nego dajte da nastavimo da pomažemo ljudima u nevolji. Pa nismo mi Hrvati, pobogu...

POVEZANE VESTI

Petak 18.09.2015. 15:13
koji su pre samo dve decenije proterali više od 220.000 Srba sa svoje teritorije,.....................".Zaboravili" ste dodati one koje su protjerali od 1991 -1995te prije "oluje". Taj broj je negdje sveukupno oko 600 000. Smatram da je neophodno obilo odgovoriti u tom trenutku Milanovicu. Vulin je bar reagovao na samohvalu Milanovica i pljuvanje po nama i usporedbu Srba sa muvama. Tako nas je dozivljavao i pavelicev rezim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online