Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 30.09.2015.
13:56
Tanjug A

Pajtić: Vučiću, ko me prisluškuje?

Predsednik Vlade Vojvodine i lider DS Bojan Pajtić potvrdio je da je transkript njegovog telefonskog razgovora sa Lidijom Udovički autentičan i zapitao ko ga prisluškuje.

Tanjug
Bojan Pajtić čuo za korupciju, ali nije imao dokaza pa nije ni prijavio

- Postavljam pitanje državnim organima ko i s kojim pravom prisluškuje predsednika Vlade Vojvodine i lidera najveće opozicione stranke - upitao je Pajtić na konferenciji za novinare u Novom Sadu, ocenivši da država u kojoj se to događa "nije ni pravna, ni demokratska".

Pajtić je rekao da je shvatio da je priskuškivan kada je na sajtu Telepromtera video transkript njegovog razgovora sa Udovički, ali je dodao da je razgovor je vođen prošle godine, zbog čega nije mgao da kaže tačan datum.

Pajtić nije želeo u javnost da iznosi detalje o navodima o korupciji iz pomenutog razgovora, jer je kako kaže bio u pitanju privatni razgovor, a nije imao ni dovoljno dokaza. Upitan da li kao državni funkcioner ima zakonsku obavezu da obavesti nadležne ako dobije saznanja o nekim protivzakonitim radnjama, Pajtić je ponovio da se radilo o privatnom razgovoru i dodao da je Lidija Udovički u tom razgovoru rekla da će ona obavestiti nadležne.

Lider demokrata je najavio da će podneti krivičnu prijavu i da će se obratiti svim nadležnim institucijama. On je upitao šta da očekuju "obični građani" kad država prisluškuje predsednika pokrajinske vlade.

Za premijera Srbije imao je dva pitanja.

- U normalnoj državi ovo bi bila afera Votergejt, ali se to neće desiti u Srbiji. Zato postavljam dva pitanja Aleksandru Vučiću: Ko me prisluškuje i po čijem nalogu - rekao je Pajtić na konferenciji za novinare.

Novinari su se interesovali i za mišljenje zbog čega se tek sada pojavio transkript razgovora. Pajtić je rekao da ne želi da u to ulazi i da misli da je došlo do "unutrašnjih trvenja određenih službi".

U transkriptu, koji je objavio portal Teleprompter, piše da se Lidija Udovicki žalila Pajtiću da joj je direktor JP Elektromreže Srbije i Vučićev kum Nikola Petrović tražio dva miliona evra kako bi se vetro-park američke firme "Continental Wind Partners" (u kojoj vlasnički udeo ima suprug Lidije Udovički) priključio na mrežu EMS-a.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.09.2015. 14:07
Pa? Šta se čeka? Umesto sekretarijata vratite ministarstva, Skupština i Vlada Vojvodine neka jednostrano donesu odluku o preuzimanju svih nadležnosti na svojoj teritoriji, napišite i takođe jednostrano usvojite Ustav R. Vojvodine, donesite sve neophodne zakone, obnovite vojvođansku policiju i ignorišite i proglasite nevažećim sve odluke Ustavnog suda Srbije, Skupštine Srbije i obavezujuće preporuke SANU, zabranite izbore za poslanike u Skupštini Vojvodine u organizaciji Srbije i raspišite izbore za Skupštinu Republike Vojvodine u kojima bi pravo učešća imale stranke sa bazom na teritoriji R. Vojvodine, oslobodite medije koji će napokon bez straha predstaviti narodu sve "uspehe i projekte" R. Srbije kojima je Vojvodina ostala i bez gaća i nemojte samo da kukate kako vam Beograd uzima i ovo malo simbolične vlasti i sopstvene privatnosti nego radite i ne obazirite se na susednu Srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online