Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.10.2015.
04:13
J. Arsenović - Vesti A

Muamer za sve vlasti

Na čelu Agencije za privatizaciju trenutno se nalazi Muamer Redžović, koga Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (Krik) dovodi u poslovnu vezu sa narko-dilerom Darkom Šarićem, osuđenog prvostepeno na 20 godina robije zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike.

A. Čukić
Muamer Redžović

Prema istraživanju Krika, firma Trgopromet, u kojoj je Redžović suvlasnik i član Nadzornog odbora, sklopila je u maju 2013. ugovor s kompanijom Blaže Dedića, saradnika narko-bosa Darka Šarića. Taj ugovor je podrazumevao preuzmanje potraživanja kompanije Jedinstvo, preko koje je Šarićeva grupa prala novac, a koju je država privremeno oduzela 2010. I pored toga što je Tužilaštvo za organizovani kriminal ovu transakciju ocenilo kao "pokušaj članova Šarićeve grupe da zaustave državu da trajno oduzme preduzeće", sudovi su je dozvolili.

Od Lajića i Ugljanina do Zukorlića

Za ovog Novopazarca govorilo se da je po potrebi i Ljajićev i Ugljaninov i Zukorlićev čovek. Da je interes po svemu sudeći njegova jedina zvezda vodilja, može se zaključiti i po tome što nema problema da istovremeno bude i prorektor za razvoj na privatnom univerzitetu muftije Zukorlića i da na stranačku slavu SNS dolazi s pečenim jagnjićima.

Zanimljivo je da se Redžović branio da je za člana u NO izabran bez njegovog znanja, dok su u Agenciji za privatizaciju rekli da nisu mogli da provere da je on zaista član NO pomenute firme. "Vesti" su se uvidom u podatke Agencije za privredne registre uverile da je Redžović i dalje u NO i kao takav je morao da zna za poslovne poteze Trgoprometa, pa i za dil sa firmom Šarićevog saradnika.

Takav čovek je sada na čelu Agencije za privatizaciju pošto je 6. oktobra Vlada Srbije, na predlog ministra privrede, odlučila da se prethodni direktor Ljubomir Šubara udalji s dužnosti. U vreme kada je izabran za ovo mesto, protiv njega je, kao i protiv njegovog naslednika, Agenciji za borbu protiv korupcije vodila postupak.

Kada je u julu prošle godine kao kadar SNS-a Redžović imenovan za predsednika UO Agencije za privatizaciju, domaći mediji pisali su o njemu kao o kontroverznoj osobi.

Agencija za borbu protiv korupcije protiv njega vodi postupak zbog sumnje da nije prijavio svu imovinu i funkcije na kojima se nalazi. Do zatvaranja ovog izdanja "Vesti" od Agencije nismo dobili odgovor na pitanje dokle su stigli u tom postupku i kako je moguće da je neko ko je vlasnik, suvlasnik ili u poslovnom angažmanu u više privatnih firmi izabran za predsednika UO Agencije za privatizaciju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online