Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 22.10.2015.
12:51
Tanjug, Vestionline A

Vučić: Građani Srbije, glavu gore!

"Građani Srbije, glavu gore", poručio je Aleksandar Vučić povodom ishoda glasanja Izvršnog saveta Uneska o prijemu Kosova u tu organizaciju. A gde mu je nastavak rečenice - "gaće dole"? Premijer Vučić je ocenio da tu nismo izgubili mi, nego su izgubili oni koji su pobedili. Hmmm... zvuči malo besmisleno, ne čini li vam se? Ili bar - besmisleno je za sada, dok mi ne pobedimo na Generalnoj konferenciji Uneska u novembru...

Reuters
Najzad jedna prava pobeda za Srbiju: Aleksandar Vučić

- Moja poruka građanima Srbije je "Glavu gore", ma koliko nam bilo teško, a ja lično bukvalno oka nisam sklopio. Nismo mi izgubili ništa na sednici Izvršnog saveta, izgubili su oni koji su žurili sa tim i koji su pokušavali da nam pokažu kolika je njihova sila i snaga - istakao je premijer Vučić u izjavi novinarima u Madridu, gde boravi na konvenciji Evropske narodne partije.

- Mi smo pokazali da smo se časno i odgovorno borili za interese svoje zemlje i interese svoga naroda i dobili smo veoma veliku podršku. Za njih, neočekivano veliku podršku. Kao što vidite, uspeli smo i da jedan deo zemalja ne glasa za članstvo Kosova u Unesko, i da za članstvo glasa manji broj zemalja od očekivanog - naveo je premijer.

On je naglasio da će Srbija i njegova Vlada nastaviti da se bore:

- Rekao sam "glavu gore". Zato što je pred Srbijom svetla budućnost i samo mi možemo da budemo ti koji možemo sebi nešto da oduzmemo, a to nam ne pada na pamet!

Predsednik srpske Vlade istakao je da je zahvalan zemljama i njihovim najvišim predstavnicima koje su se ponele principijelno posle razgovora koje je sa njima imao po tom pitanju, navodeći kao primer Papuu Novu Gvineju, koja je bila i uzdržana i povukla svoj potpis sa konsponzorstva.

Pamti, pa vrati

Vučić je istakao da ne treba da vodimo kampanju protiv bilo koga, pa ni protiv Makedonije i Crne Gore, koje su, podseća, priznale Kosovo.

- Nisam srećan zbog njihove odluke. Ne želim da im zameram, jer oni vode svoje politike, a mi Srbi i rukovodstvo Srbije nikome nećemo da zameramo bilo šta. Ali, svi treba da znaju da umemo da pamtimo i da poštujemo one koji su nam pomogli - zaključio je premijer Srbije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.10.2015. 13:23
"građani srbije, glavu gore !" - stižu obaveze za rtv taksu, akcize na struju, zatamnjena stakla a imate vi još i dosta imovine koju vam valja zapleniti ukoliko iste ne budete izmirivali na vreme...
Četvrtak 22.10.2015. 13:51
Cuj kretena, "izgubili oni koji su zurili"! Kao da se oni nisu 5 puta preracunali kako da nas prevare! U dogovoru s tobom naravno! Pa spremi se Vucko, a reci isto i gazdama!
Četvrtak 22.10.2015. 17:54
bitno da crnogorscici dzabe studiraju u srbiji...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online