Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 02.11.2015.
22:53
Tanjug A

Nikolić apeluje: Pojačati kampanju, Kosovo ne sme postati član Unesco

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić apelovao je na pridruživanje kampanji protiv prijema Kosova u Unesko, uključujući i '"deljenje" filma o uništavanju srpske kulturne bastine na Kosovu i Metohiji na društvenim mrežama.

Tanjug
Diplomatska borba Srbije se nastavlja

Na zvaničnom Jutjub kanalu predsednika Srbije Tomislava Nikolića pre nekoliko dana je objavljen film o uništavanju srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, čime je pokrenuta kampanja #NoKosovoUnesco.
 

U opisu video snimka stoji: "Četiri bisera svetske baštine: Manastir Dečani, Pećka patrijaršija, Gračanica i crkva Bogorodice Ljeviške i dalje su na listi ugroženog kulturnog nasleđa Uneska. Oni koji danas traže prijem u Unesko, su oni koji su ih izložili opasnosti".

Nikolić u saoštenju podseća da će za nekoliko dana Generalna konferencija UNESKO o tome da li srpske crkve i manastiri, srpska baština, srpsko srce i duša na Kosovu i Metohiji treba da budu dati pod zaštitu tzv. "Republike Kosovo", pod zaštitu onih koji su iste te crkve i manastire palili i uništavali 2004. godine.

Republika Srbija i njeni državni organi već mesecima vode diplomatsku borbu da "Kosovo" ne postane članica Unesko, a da bi svetsku javnost upoznali sa argumentima zašto takozvano "Kosovo" ne sme da bude primljeno u Unesko, između ostalog napravljen je i film koji opisuje zločine nad srpskom kulturnom baštinom od 1999. godine do danas, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

- Dok se o onome što je naše bude raspravljalo u Parizu, mi možemo da sedimo u toplini svojih domova i naivno verujemo da će istina sama pobediti, bez napora svakog od nas. A možemo i da preduzmemo nešto, ma kako nam to nešto malo izgledalo. Dragi prijatelji, molim vas, pomozite i vi. Preuzmite film na linku https://youtu.be/5kU1JwflxFg i podelite ga na društvenim mrežama - apelovao je Nikolić.

Predsednik Nikolić nedavno je održao sastanak sa ambasadorima u Beogradu povodom predloga Albanije da Kosovo postane član Uneska i tada je takođe prikazan film o uništavanju srpske kulturne baštine.

Nikolić je tada istakao da se na Kosovu ne čuva samo srpska, već i evropska kultura, svetsko pamćenje i značajan korak civilizacijskog hoda čovekovog na čitavoj Zemlji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.11.2015. 23:43
Malo ti je rano doslo iz cmaara u glavu, gde si bio do sad?
Utorak 03.11.2015. 09:45
Srpski premijer nas skoro tri godine uverava da je moćan čovek, stalno se pozivajući na svoje prijatelje u inostranstvu. Lju-bio se sa Keti Ešton, sa Angelom Merkel, sa Federikom Mogerini, sa Sebastijanom Kurcom i mnogim drugim, za demokratske prilike tih zemalja, prolaznim funkcionerima. Samo On i njegovi prijatelji.U subotu, 17. oktobra, održana je svečanost povodom sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke. Pozvani su i gosti.Prijatelji, gde ste da ste, dođite, vapio je Vučić. Ali, na tako važnom pokaznom skupu svoje moći, nisu došli ambasadori SAD-a i Nemačke! Englez Denis Kif je demonstrativno ustao, posle Kusturičnih reči.
Utorak 03.11.2015. 09:45
A samo nekoliko dana ranije, Vučić se kleo u njih, sve dok se 13. oktobra u Briselu nije okliznuo na amandman koji su podneli Nemačka i Velika Britanija, kojim se od Srbije, kao uslov za početak pregovora, traži priznavanje Kosova, predaja imovine, plaćanje kredita za preduzeća koja ostaju na Kosmetu. I još gore od toga, da naša ministarstva podnose izveštaj o svom radu Prištini.Odoše i prijatelji. A Vučić je odlučno rekao: "...Neću da kvarim prijateljstvo sa Nemačkom, makar i ne bio premijer''.Čiča hoće, strina neće, kažu. I ne dođe ambasador Aksel Ditman, da pozdravi Vučićevu promociju. Nema ni Kirbija. A obojica su ulazila kod njega kao u svoj klozet.Ruski ambasador Čepurin dočekan je ovacijama u sali Sava centra. Pozdravljen je kao pravi prijatelj ove napaćene zemlje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online