Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 12.11.2015.
08:47
Danas A

Ambasador tvrdi: Tražio sam zatvaranje ambasade u Tripoliju

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica demantovao je u protestnom pismu državnom vrhu da nije tražio zatvaranje ambasade u Tripoliju.

Tanjug/AP
Još traje potraga za srpskim državljanima otetim u Libiji

Kako piše list "Danas", Potežica je protestno pismo uputio predsedniku Srbije, premijeru i ministru spoljnih poslova.

Kako je naveo izvor lista u Vladi Srbije, zaposleni srpske ambasade u Tripoliju su na radnim sastancima predlagali zatvaranje ambasade i dodao da o tome postoje izveštaji upućeni Ministarstvu spoljnih poslova.

- Što se tiče predloga za zatvaranje Ambasade, nije ambasador Oliver Potežica tražio da se ne zatvori Ambasada RS u Tripoliju, nego su to, pre svega, bili stavovi svih službenika Ambasade na radnim sastancima o tom pitanju (postoje izveštaji MSP-u). Lični stav ambasadora Olivera Potežice je bio da ima razloga za zatvaranje Ambasade, pre svega i političkih razloga (o čemu postoje izveštaji MSP-u). Uostalom, Ambasada je mogla da bude zatvorena i bez ikakvog mišljenja ovog Ambasadora ili službenika ove Ambasade - piše ambasador Potežica.

Dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji - Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su 8. novembra u gradu Sabrata. U koloni vozila nalazio se i Potežica.

Ambasador Potežica je od predsednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića i ministra Ivice Dačića zatražio da se zaustavi medijska hajka na njega u vezi sa pisanjem štampe o njegovoj navodnoj umešanosti u otmicu dvoje radnika ambasade i da nadležne institucije to demantuju.

U opširnom pismu ambasador Potežica je naveo da je "šokiran i užasnut pisanjem naše štampe o otmici službenika ove Ambasade Slađane Stanković i Jovice Stepića" i da je "neverovatno i odvratno da se čitava ova krajnje teška i složena situacija pretvorila u degutantnu hajku na ambasadora Olivera Potežicu, čiju glavu mediji izgleda traže".

Potežica je demantovao pisanje tabloida da je "namestio" otmicu službenika svoje ambasade da bi "sebi produžio boravak u Libiji", kao i da je "prodavao vize" i naglasio da je najverovatniji motiv ovakve medijske hajke na njega to što je javnosti potreban "žrtveni jarac".

- Ali, to neće moći tako da ide jer ambasador Oliver Potežica nije u svojoj službi napravio nijednu jedinu grešku. Naprotiv. A, svi koji tvrde suprotno, moraju to da dokažu. Ali, pošto ne mogu da dokažu, onda blate u medijima, po poznatim scenarijima - piše Potežica i najavljuje tužbe protiv medija koji su iznosili ovakve tvrdnje.

Ambasador Srbije u Libiji zatražio je od Ministarstva spoljnih poslova da formira komisiju koja će izvršiti reviziju svih viza koje su izdate u ovoj ambasadi.

POVEZANE VESTI

Petak 13.11.2015. 06:26
simpaticna neka pokozica."a gde ti je dokaz panticu?kam ga papiric,crno na belo?"verujem ni da on sam ne zna koliko je parustina strpao u dzepove za izdavanje viza.u kesu,naravno.ima li dokaza? nema...ali...ako se procesljaju bankovni racuni,nekretnine,pokretnine,stajl zivota,lumperajke,nakit i pokucstvo,lako se moze naci dovoljno implicitnih dokaza da je lopuza.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online