Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 22.11.2015.
05:13
J. Arsenović - Vesti A

Ukinuta "pošteda" za Malog

Da li će država konačno povratiti 10 hektara zemljišta koje je nezakonito otuđeno i poklonjeno porodici gradonačelnika Beograda Siniše Malog? Na ovo pitanje javnost u Srbiji bi mogla da dobije odgovor nakon što je u petak, posle šest godina pauze, na zahtev Javnog pravobranilaštva nastavljen sudski postupak pred Osnovnim sudom u Vršcu.

Tanjug
Bezobrazno objašnjenje: Siniša Mali

I dok pravobranilac Zoran Kovrlija, na čiju inicijativu se postupak nastavlja, veruje da će sud zemlju vratiti državi, javnost je više zainteresovana da li će Mali i dalje nastaviti da ignoriše optužbe na njegov račun o zloupotrebama i finansijskim mahinacijama, ili će nadležni istražni organi pokrenuti istragu kako bi se stvari isterale na čistac, a gradonačelnik za početak primorao da podnese ostavku.

Podsećamo, Mreža za istraživanje korupcije i kriminala KRIK je pre skoro mesec dana otkrila da je, nakon privatizacije, novi vlasnik preduzeća za proizvodnju deteline Alfa protein Srđan Gajić 2005. nezakonito poklonio 10 ha zemljišta Compost group, firmi u vlasništvu porodice Siniše Malog.

Gajić je kasnije zbog toga osuđen na dve godine uslovne kazne, ali niko iz porodice Mali nije bio pod istragom zbog nezakonitog prisvajanja državnog zemljišta u okolini Vršca. Porodica gradonačelnika Beograda iskoristila je zemlju za proizvodnju komposta, organske materije koja se koristi za uzgoj šampinjona.

Nadležan sud u Pančevu

Raspravi pred Osnovnim sudom u Vršcu u petak prisustvovao je predstavnik Alfa proteina, ali ne i Compost group. S obzirom na to da je Alfa u stečaju, sud je odlučio da nije nadležan i da postupak pripada sudu koji sprovodi stečaj, a to je u konkretnom slučaju Privredni sud u Pančevu.

Sam gradonačelnik nije demantovao sumnjivu transakciju, već je ponudio bezobrazno objašnjenje da zemljište ne vredi bogzna šta.

- Govorimo o 10 hektara poslednje klase koji vrede 8.000 evra. To je milion dinara - rekao je Mali.

I pored tako "male vrednosti", firma njegove porodice Compost group je od Komercijalne banke dobila kredit od najmanje četvrt miliona evra, a kao garanciju za zajam ponudila je upravo "bezvrednih" 10 ha zemljišta.

Vučićev savetnik

Siniša Mali izabran je za gradonačelnika Beograda s mesta savetnika za ekonomska pitanja Aleksandra Vučića u vreme dok je ovaj bio prvi potpredsednik Vlade Srbije. Podsećamo da još nije razjašnjeno šta je sa 24 stana u bugarskom letovalištu koje je Mali preko ofšor kompanije kupovao, kao ni to da li je kao službenik Agencije za privatizaciju omogućio ocu da kupi Bratstvo, fabriku vagona koja je kasnije propala.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.11.2015. 07:26
UŽAS ! Pao helikopter "niko nije kriv" Vučićev brat opljačkao državu za porez kad ono "facifikovana" lična karta , Mali grabi kao najveća lopuža kad ni on nije kriv ali zato babe ispred Maksija što prodaju cveće dobijaju prijave od komunalne policije . "Reda mora da bude" ali samo za sirotinju .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online