Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.12.2015.
02:44
D. N. P. - Vesti A

Izborima na KiM čuvamo Srbiju

Srpski patriotski blok na Kosovu i Metohiji koji čine DSS, Dveri, Pokret Stara Srbija i Društvo srpsko-slovenske solidarnosti "Grigorije Stepanovič Ščerbin" pokrenuće ove nedelje u Kosovskoj Mitrovici, a potom i u drugim gradovima, potpisivanje peticije kojom će se od Skupštine Srbije tražiti da Republika Srbija organizuje lokalne izbore na Kosovu i Metohiji.

Tanjug
Traži lokalne izbore: Sanda Rašković Ivić

Ovim povodom u utorak će u Kosovskoj Mitrovici boraviti predsednica DSS-a Sanda Rašković-Ivić i čelnik Pokreta Dveri Boško Obradović. Građani se proglasom pozivaju da dođu na tribinu na kojoj će se razgovarati o peticiji i potrebi raspisivanja izbora.

Jedan od čelnika Patriotskog bloka Marko Jakšić izjavio je kosovskomitrovačkom Kontakt radiju da očekuje oko 30.000 potpisa, ali da nije optimista i da ne veruje da će Skupština Srbije poslušati "volju naroda" na severu Kosova.

- Najgora stvar bi bila da sedimo, ćutimo i mirno posmatramo kako Kosovo i de jure i de fakto postaje nezavisna država. Lokalni izbori su jedini način da Srbija sačuva Srbe i ostane na severu Kosova, Srbi bi izlaskom na izbore svima jasno pokazali kome pripadaju. Na žalost, nisam optimista, Srbija je previše toga obećala zapadu i žrtvovala zarad ulaska u Evropsku uniju, sve vodi ka stvaranju još jedne albanske države na Balkanu. Organizovanje lokalnih izbora bio bi nož u leđa toj novoj albanskoj državi - izjavio je portalu Košev Marko Jakšić.

Na severu Kosova trenutno je dvovlašće: u Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku i severnoj Kosovskoj Mitrovici još postoje opštinska veća koja je formirala Vlada Srbije i koja još bar na papiru sprovode vlast i politiku Srbije, međutim, postoje i čelnici opština sa kompletnom administracijom, koji su izabrani na izborima koje je raspisala Priština, a koje je Beograd zvanično podržao.

Dve vlasti međusobno su suprotstavljene (retko sarađuju) i najviše idu naruku Prištini koja i sever Kosova polako integriše u samoproglašenu državu Kosovo.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.12.2015. 10:04
Smatram da izbori i ako bi bili odrzani nece puno pomoci.Naravno da ovako vise nemoze da se posmatra oduzimanje KiM i zato predlazemdrugi potez a to bi bilo sigurno bolje,jer vlasti su ucinile fatalnu gresku potpisujuci kojekakve naredbe sa zapada.Smatram da bi trebalo Narod organizovati i masovnim odlaskomna na KiM,BEZ ORUZJA,iz svih krajeva Srbije i Rep.Srbske,samo sa parolama ali ponavljam ,moralo bi da svi sposobi gradjanikrenu pravac Pristine,ponavljam opet bez namere i upotrbe sile,masovnim pokretom dokazati da nedamo nikome Srbsku Svetu Zemlju,i da to bude Boj za KiM ali BEZ ORUZJA i upotrebe bilo kakve fizicke sile.Prakticno cela Srbija da krene u jednom danu i svi skupa jedan pravac.,i da nas tamo bude u jednom danu i satu vise nego ikada do sada.Siguran sam da to nebi bio poziv na masovno pogubljenje vec dokaz kosmo i sta branimo.Vostani Serbije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online