Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.01.2016.
04:00
J. L. Petković - Vesti A

"Očekujem oslobađanje i kraj farse"

Sud u Kosovskoj Mitrovici sutra će izreći presudu Oliveru Ivanoviću, optuženom za ratni zločin nad civilima 1999. i 2000. Od 55 svedoka tužilaštva nijedan nije okrivio Ivanovića niti ga povezao sa zločinima koji mu se stavljaju na teret. U očekivanju presude, i nakon dvogodišnje agonije Ivanović je za "Vesti", posredstvom svog advokata, odgovorio na nekoliko pitanja.

A. Čukić
Oliver Ivanović, optuženik i političar sa Kosova

Šta očekujete od presude?
- Svestan prevashodno političkog aspekta ovog postupka, imao sam malu dozu straha jer nisam znao dokle ta politizacija može da ide. Da li im je dovoljno što su me pritvorili, eliminisali, optužili... ili će ići i dalje? Ipak, tok sudskog procesa je pokazao da sudsko veće vrednuje sve činjenice i tzv. dokaze, postavlja pitanja svedocima i tužiocu. Iz toga sam zaključio da su se sudije ovom osetljivom procesu sasvim posvetile. To me čini optimistom, pa očekujem samo oslobađajuću presudu i kraj čitave farse.

Ukoliko budete oslobođeni, šta ćete prvo uraditi?
- Prvo ću se radovati i okupiti porodicu i prijatelje da sa njima podelim radost novog početka. A onda se vraćam poslu, da nastavim tamo gde sam nasilno i neopravdano zaustavljen.

Zahvalan porodici i prijateljima

Da li vas je neko razočarao i izdao?
- Naravno, bilo je onih koji se mogu nazvati greška u izboru prijatelja. Ali ima mnogo onih koji su me iznenadili prijatno, samo sam ih poznavao, a oni su se svojski založili i pomogli mi. Moji najbliži prijatelji, drugovi iz stranke i porodica pre svega, su podredili sve organizaciji moje odbrane i to mi je davalo ogromnu snagu da sve ovo izdržim.

A ako bude drugačiji ishod?
- Takvu mogućnost ne razmatram, jer bi to bio vrhunski skandal.

Da li nakon presude vidite svoj i život svoje porodice i dalje na KiM?
- Naravno da ćemo i dalje živeti na Kosovu i Metohiji, jer je ovde naš dom. Opcija preseljenja nije nikada postojala, iako po tom pitanju nemam potpuno jedinstvo u porodici. Dve godine su jako dug period, i poremetile su mi život, kao i život uže i šire porodice, mojih prijatelja, stranke, ali nema ništa od vajkanja. Moram raditi više ne bi li ovo nadoknadio, a mogu to. Ovo kroz šta sam prošao ne sme nikome i nikada da se ponovi.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.01.2016. 09:22
Ja mislim dace biti oslobodjen od obtuzbe,jer zaisto nema cvrsi dokazan daje pocinio on sam zlocin nad albancim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online