Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 07.02.2016.
17:32
Vestionline A

"Smanjenim primanjima finansiramo lažna Vučićeva obećanja"

Građani Srbije od svojih smanjenih plata i penzija finansiraju lažna obećanja Aleksandra Vučića, tvrdi Demokratska stranka reagujući na tvrdnje menadžmenta smederevske "Železare" da ne posluje profitabilno i podsetivši da je premijer Srbije najavljivao da će to preduzeće za šest meseci od dovođenja nove uprave poslovati sa dobitkom.

Tanjug
Premijer Srbije sa radnicima nakon dovođenja novog menadžmenta u Železaru

DS pita šta se desilo sa najavama da će Železara Smederevo šest meseci nakon postavljanja novog menadžmenta početi da posluje profitabilno i da li je tačno da je više od 180 miliona evra dato tom preduzeću preko Fonda za razvoj ili na druge načine.

Železara ne zarađuje

Izvršni direktor menadžerskog tima HPK inženjering Peter Kamaraš koji upravlja Železerom Smederevo, izjavio je prošlog četvrtka da to preduzeće u 2015. godini nije ostvarilo profit.

Ta stranka je u saopštenju ocenila da izjava izvršnog direktora menadžerskog tima HPK Inženjeringa da Železara tokom 2015. godine nije ostvarila profit, potvrđuje da "građani Srbije od svojih smanjenih plata i otetih penzija, finansiraju lažna obećanja Aleksandra Vučića".

- DS u ime građana postavlja pitanje da li su tačni podaci da je oko 180 miliona evra dato preko Fonda za razvoj ili na druge načine Železari, i najvažnije, šta od toga imaju njeni radnici koji strahuju da će ostati bez posla u naletu Vučićeve samopromocije, lažnih obećanja i neuspelih projekata - piše u saopštenju.

SNS: Politika mržnje DS

Reagujući na optužbe DS-a, SNS je ocenila da funkcionerima DS-a smeta "to što je Smederevo danas živ grad i što porodice radnika Železare nisu gladne".

- DS nije dovoljno što je u vreme njihove vladavine više od pola miliona ljudi iz privatnog sektora ostalo bez posla, što su radnici brutalno izbačeni na ulicu, i činjenica da dok su se oni bogatili čitave porodice su gladovale zbog njihove pljačkaške politike, a sad im smeta što u Železari radi 5.000 ljudi, koji redovno primaju platu i mogu da hrane svoje porodice - naveo je SNS.

Ta stranka je dodala da je "zgrožena" politikom mržnje DS-a "prema svemu što Aleksandar Vučić i Vlada Srbije rade da bi od Srbije napravili ekonomski jaku i modernu državu, da bi sačuvali radna mesta i otvorili nova".

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.02.2016. 18:56
Ma kome se jebbe za njega i njegove pare, tj gazdine! Mi bas toga zelimo da se resimo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online