Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 24.02.2016.
17:04
Vestionline A

Ruska TV: Srpska vlast izdaje narod

Peterburški Peti kanal emitovao je reportažu novinarke Katarine Lane sa beogradskih ulica tokom subotnjeg mitinga protiv ratifikacije Zakona o saradnji sa NATO alijansom.

Tanjug
Dobrodošlica za šefa NATO-a

"Nije moglo veće poniženje za Srbiju"

- Uprkos zadovoljstvu vrha vlasti posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa NATO paktom, u vazduhu se resko osetio miris izdaje. Građani su izašli na ulice, njima nisu bila potrebna nikakva dodatna objašnjenja, oni dobro znaju šta je NATO bombardovanje, iskusili su ga pre 17 godina na vlastitoj koži - rekla je voditeljka u najavi reportaže, a prenose ruski mediji.

- Ljudi ne žele da vide vojnike Severnoatlantske alijanse u svojoj zemlji. Sporazum za koji je aktivno lobirao premijer Aleksandar Vučić i koji je u skupštini praktično jednoglasno usvojen, predaje zemlju na upotrebu NATO-u. Pripadnici Alijanse moći će slobodno da se kreću unutar granica Srbije, imaće diplomatski imunitet, biće oslobođeni poreza i sa dostupom komunalnim i čak privatnim objektima. I to nije sve, Srbija se obavezala na svesvrdnu podršku Alijansi, ona će sa štabom NATO-a razmenjivati obaveštajne podatke, ali neće moći da traži kompenzaciju niti inicira sudske procese čak i ako njeni građani budu oštećeni u konfliktu sa tuđincima - izvestila je ruska reporterka.

"Praktično priznavanje Kosova"

Katarina Lane, novinarka medijskog centra Ruski ekspres konstatovala je da veće poniženje Srbiju nije moglo da snađe i da se sve to događa 17 godina posle NATO agresije na ovu zemlju, da se NATO vraća kao pobednik i čak kao robovlasnik.

- Ne treba biti analitičar pa shvatiti zašto su NATO-u potrebni sporazum i Srbija. Zbog otvaranja prolaza ka basenu Jadranskog mora i Bliskom istoku za sprovođenje njihovih operacija. A što se Kosova tiče, Srbima niko nema nameru da pomaže, pre će biti da je reč o praktičnom priznavanju nezavisnosti - tvrdi Lane.

Ruska novinarka je zaključila da okupljeni građani zbližavanje sa NATO-om posle svih njenih nepočinstava na ovom prostoru smatraju velikom brukom.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.02.2016. 21:12
drzava ne moze biti jaca od naroda! sve sto im oni daju na nasu stetu mi cemo da oduzmemo i jednima i drugima!
Sreda 24.02.2016. 19:44
Jedina emocija naspram tebe je i politicka emocija saradnje = h tt ps://coub.com/view/18ui5
Četvrtak 25.02.2016. 05:17
Srbi treba da nauce da SARADJUJU , a da prestanu da se INATE i da u 21 veku konacno uspeju da razlikujemo emocije od interesa .... Putin moze da trubi o "bratstvu" Srba i Rusa jer mu to od koristi , ali mu istovremeno NE smeta da nam naplacuje najskuplji GAS .... Putinu moze samo da bude u interesu da mu vecito koristimo za potkusurivanje na zapadno kontrolisanom Balkanu . Treba vec jednom staviti tacku na tu farsu i Srbi prestanu da izigravaju (za Ruse) trojanskog konja !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online