Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.03.2016.
18:10
Vestionline A

Misterija: Čija je patka na izborima?

Lista "Patkica - Ne Beogradu na vodi" izlazi 24. aprila na lokalne izbore u Beogradu u opštinama Vračar i Stari grad. Aktivisti Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" tvrde iza liste stoje ljudi povezani sa Srpskom naprednom strankom. S druge strane, objašnjavaju da je inicijator liste "Patkica" nevladina organizacija "Vračar slobodno".

Tanjug
Čija je patka, bre?

Na današnjoj konferenciji za štampu Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je da su prošle nedelje, u opštini Vračar i opštini Stari grad, grupe od po desetak građana podnele izborne liste za predstojeće lokalne izbore pod nazivom "Patkica - ne Beogradu na vodi". 

- Iako ove osobe ni na jedan način nisu povezane sa Inicijativom Ne da(vi)mo Beograd, za potrebe prijave koristile su i naše simbole, kažu u Inicijativi i dodaju:

- Pretragom javno dostupnih podataka, jasno je utvrđeno da je reč o ljudima koji su povezani sa Srpskom naprednom strankom: bili su na izbornim listama te stranke pre 4 godine, aktivno učestvuju u uličnim akcijama SNS, redovno posećuju događaje koje stranka organizuje i članovi su stranačkih Fejsbuk grupa.

Inicijativa "Ne da(vi)moBeograd" zatražila je od SNS da se oglasti povodom ovih lista, da ih povuče i izvini se građanima, a pre svega da to učine gradski menadžer Goran Vesić i ministar Nikola Selaković, jer su, kako tvrde, oni najaktivniji u kampanji SNS na Vračaru.

"Vračar slobodno": Naši članovi su arhitekte

Nevladina organizacija "Vračar slobodno" saopštila je da su njeni članovi arhitekte, koje predvodi Ivan Ratković. Navodi se da su se arhitekte organizovale da lično podnesu ovu izbornu listu, a da je orgnaizacija registrovana prema zakonskim propisima. Dodaje se da Ratković nikada nije bio član SNS, niti je glasao za ovu stranku, a nekada je podržavao DS.

"Okupio sam različite ljude na ovoj listi i među njima ima bivših članova različitih stranaka, od SNS do DS, a sada su u nevladinoj organizaciji 'Vračar slobodno'", objašnjava Ratković u saopštenju i dodaje da su se neki od njih razočarali u svoje bivše stranke, a da je jedini kriterijum da se nađu na listi bio da budu protiv Beograda na vodi.

Pojava liste "Patkica - ne Beogradu na vodi" na izborima ne ide u korist Srpskoj naprednoj stranci, već se čini da je po sredi unutrašnje neslaganje unutar Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, izjavio je politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Patkica se podelila kao i Otpor

Stanković je, povodom tvrdnje članova te inicijative da je reč o "izbornoj manipulaciji" iza koje stoji SNS, u izjavi Tanjugu rekao da ne vidi kako bi to odgovaralo naprednjacima, s obzirom na to da je baš ta Inicijativa vodila žestoku kampanju protiv projekta Beograd na vodi.

- Više mi se čini da je ovde po sredi neko unutrašnje neslaganje u okviru te inicijative, koje je sasvim prirodno i koje smo već imali na našoj političkoj sceni kada se svojevremeno oko pravaca svog delovanja podelila studentska nevladina organizacija Otpor - rekao je Stanković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online