Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
206
Nedelja 27.03.2016.
16:49 >> 19:52h
Vestionline A

Iz Beograda poručeno: NATO marš iz zemlje!

Skup Srpskog sabora Zavetnici počeo je na Trgu Republike, odakle je više hiljada okupljenih mirno pošetalo do RTS-a, a na čelu kolone nosili su veliki transparent "Otpor okupaciji, nije Srbija NATO kolonija".

printscreen/Facebook/Dejan Zlatanovic
Protivnici NATO u šetnji do zgrade RTS

Podršku protestu su pored mnogih patriotskih političkih udruženja svojim prisustvom pružile i mnoge poznate javne ličnosti, kao i pripadnici srpskog naroda iz Republike Srpske i Crne Gore.

Nakon okupljanja u centru grada krenuli su u šetnju beogradskim ulicama, a zatim i ka zgradi RTS–a "radi probijanja medijske blokade i sa zahtevima za uključenje u nacionalni dnevnik".

народ кренуо у шетњу

Posted by Dejan Zlatanovic on Sunday, March 27, 2016

Organizator skupa Srpski sabor Zavetnici i učesnici mitinga pozvali su vlast da hitno raspiše referendum o saradnji sa NATO–om.

Povod za protestno okupljanje je usvajanje sporazuma sa kojima se Republika Srbija približava članstvu u NATO vojnoj alijansi.

Народ испред РТС-а пева ој Косово, Косово, нико на прозорима јавног сервиса.

Posted by Dejan Zlatanovic on Sunday, March 27, 2016

Predstavnica pokreta Milica Đurđević pozvala je pristalice Zavetnika da minutom ćutanja odaju poštu radnicima RTS-a poginulim u NATO bombardovanju.

- Nekada je nacionalni dnevnik RTS-a počinjao počinjao pesmom "Volimo te otadžbino naša", a danas počinje "Odom radosti" i NATO propagandom - kazala je Đurđević i dodala da je RTS kuća koja sprovodi antisrpsku politiku.

Na skupu se okupio veliki broj građana koji su nosili zastave Zavetnika i Srbije, fotografije predsednika Rusije Vladimira Putina i transparente "Ne u NATO" i "NATO marš iz zemlje", dok je sa razglasa puštana patriotska muzika i muzika iz kosovskog kraja.

Okupljeni su skandirali uvrede na račun premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića.

Podršku su im pružili i predstavnici pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije (DSS).

Kako je rečeno, današnji skup je samo nastavak protesta protiv NATO zbog, "spornog sporazuma koji je Srbija sklopila sa Alijansom i kojim je dozvolila da NATO vojnici slobodno prolaze kroz Srbiju, bez krivične i materijalne odgovornosti".

Zavetnici su na skupu zatražili da bude raspisan referendum, jer smatraju da je pravo naroda da odlučuje o saradnji sa tim vojnim savezom.

Okupljenima na protestu se obratio i predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) Momčilo Vidojević.

Zavetnici predali listu za izbore

Zavetnici su u nedelju Republičkoj izbornoj komisiji podneli listu za parlamentarne izbore 24. aprila, koja nosi naziv "Za slobodnu Srbiju-Zavetnici", a nosilac liste je Milica Đurđević.

Sa skupa je poručeno da je nakon prvih protesta protiv NATO, krenula hajka na Zavetnike, ali su dodali da će, uprkos tome, istrajati u svojim zahtevima. Naša delegacija ostaće ispred RTS da sačeka da li će ispuniti dogovor, i ukoliko ne budu ispunili, ukoliko ničeg ne bude u Dnevniku, ući ćemo u zgradu, poručili su govornici.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.03.2016. 20:36
мајмуне изволи избриши и овај коментар .
Nedelja 27.03.2016. 20:37
zbog poskledica NATO bombardovanja svake godine umre 20000 gradjana Srbije od kancera!
Nedelja 27.03.2016. 20:38
za 78 dana bombardovanja ub,ijeno je 79 dece!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online