Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.03.2016.
14:22
Vestionline A

O čemu su razgovarali Dačić i Šojgu?

"Srbija je zainteresovana za razvoj vojne saradnje sa Rusijom", izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom u Moskvi.

commons.wikimedia.org
Sergej Šojgu poručio Dačiću da je srpsko-ruska saradnja na najvišem nivou

Dačić je rekao da je "Sergej Šojgu jedan od najvećih prijatelja Srbije" i da je bio "naš gost i u trenutku kada je Srbija bila bombardovana", piše Sputnjik.

- Srbija Rusiju smatra svojim prirodnim saveznikom, sa kojima čvrsto sarađuje već vekovima - kazao je Dačić.

On se zahvalio Rusiji na podršci koju pruža Srbiji i srpskom narodu, a "posebno za Kosovo i Metohiju".

Dačić je takođe rekao da sa Šojguom već godinama ima dobru saradnju, a da su dobro sarađivali i po pitanju rešavanja krize u Ukrajini, dok je bio predsedavajući OEBS-a.

Dačić je novinarima rekao da će se Specijalna komisija za vojno-tehničku saradnju Srbije i Rusije sastati 13. aprila u Beogradu, ali nije izneo više detalja o tome.

Srpski i ruski vojnici zajedno

Ruski ministar odbrane, tokom sastanka sa Dačićem, ocenio je da je srpsko-ruska saradnja veoma aktivna.

- Naš prioritet je realizacija sporazuma postignutih na najvišem nivou - kazao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, kurs proširenja partnerstva potvrđen je tokom nedavne posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Moskvi i njegovim razgovorima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Ruski ministar je takođe izrazio nadu da će srpski vojnici i ove godine učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji, na Tenkovskom biatlonu i "u svim drugim aktivnostima".

Srbi i Rusi zajedno deminiraju Palmiru

Šojgu je istakao da Rusija nastavlja da radi na humanitarnom deminiranju u Srbiji i da postoji veliko iskustvo u toj oblasti, a da bi značajan zajednički projekat mogao da bude deminiranje sirijske Palmire.

- Kada smo osnivali Srpsko-ruski centar u Nišu mi smo pretpostavili da ćemo te radove obavljati i u trećim zemljama - istakao je Šojgu.

- Danas radimo na deminiranju spomenika kulture u Palmiri, a radićemo i na deminiranju celog grada, u kojem je nekada živelo 100.000 ljudi - dodao je Šojgu.

Dačić je započeo dvodnevnu posetu Moskvi, gde se sastao i sa mitropolitom Iralionom povodom dogovora o početku radova na izradi mozaika u Hramu Svetog Save u Beogradu. Dačić će se danas sastati i sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijom Rogozinom.

Srpski ministar spoljnih poslova je u Rusiju doputovao na poziv ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, sa kojim će se sastati 1. aprila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online