Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 12.05.2016.
04:05
Đ. Barović - Vesti A

Vučićevi love ljude po ulici

Za nepuna 24 sata društvene mreže preplavio je video-snimak iz Apatina na kome dvojica krupnijih muškaraca sprovode u džip nosioca lokalne liste Srpske radikalne stranke Miodraga Pavlovića. Pavlović je u međuvremenu demantovao da je bio kidnapovan, ali predsednik opštine Apatin, socijalista Živorad Smiljanić, za "Vesti" kaže da "slika govori više od hiljadu reči" i da je u pitanju brutalan pokušaj prekrajanja izborne volje građana na lokalnim izborima kako bi SNS dobila većinu u lokalnoj skupštini.

youtube.com
Živorad Smiljanić
I dalje tvrdite da je odbornik radikala otet, mada je on to demantovao?

- Veoma je moguće da je sa drugarima u prijateljskom ćaskanju seo u automobil da bi otišli negde na piće. Onda policija utvrdi da je pored nekoliko kafana u centru Apatina otišao u Prigrevicu, i to baš u kuću šefa mesnog odbora SNS-a i da su se baš tada tamo zadesili i ostali čelnici naprednjaka. Eto, svi došli na piće. Nažalost, Pavlović je toliko preplašen da mora da kaže da nije bilo otmice.

A vi se ne plašite?

- Ja sam ipak malo drugačijeg kova, ne plašim se.

Kako ste saznali za ovaj slučaj?

- Radnici opštine su kroz prozor videli da Pavlovića guraju u džip. Dok nisam pogledao snimak sa video-nadzora naše opštine nisam mogao da verujem da se ovakve stvari događaju u Apatinu. Obavestio sam policiju koja je na osnovu snimka i pokrenula istragu.

Dačić ne sme da zucne

Šta kaže Ivica Dačić u vezi ovog slučaja?

- Nisam se čuo sa njim, a šta mi on može pomoći? On niti hoće niti sme da se meša.

Da li očekujete da vas pozove i kaže "smanji malo"?

- Ne očekujem. Jedino me zvao Bajatović i pitao da li mi treba pomoć.

Zna li se ko je oteo odbornika SRS-a, na osnovu čega tvrdite da je to delo SNS-a?

- Ako ga policija pronađe u kući šefa mesnog odbora naprednjaka i to u društvu celog vrha te stranke mogu li da sumnjam da ga je otela neka druga partija?

A preostali odbornici? Jesu li se zabarikadirali po kućama ili?

- Kriju se. I Pavlović je za vreme praznika pobegao van Apatina, promenio broj telefona. Javio mi se da je negde blizu Ravne gore, jer ne može više da živi od pritisaka. Rekoh mu: "Gde tamo pobeže, kod četnika." Smejali smo se, šta ćemo.

Potraga za tri glasa

Zbog čega je Pavlović toliko bitan za SNS u Apatinu, da li njegov glas treba da prevagne?

- Ne. Da bi SNS preuzela većinu u Skupštini opštine Apatin potrebna su joj tri glasa. Pretpostavka je da će predstavnik Mađara biti jedan od te trojice, ali i uz Pavlovića im treba još jedan odbornik.

Kako su ga onda locirali?

- Vratio se u Apatin posle praznika zato što je tog dana trebalo da se sastane sa mnom. Verovatno su ga ceo taj dan čekali pred opštinom, ali su zaboravili na video-nadzor. Da nisu, sačekali bi ga negde gde se ništa i ne vidi i ne čuje.

Je li bilo pritisaka na vaše, na odbornike SPS-a?

- Pokušali su i naše da vrbuju, svašta su im nudili, iznose u koje ne može čovek da poveruje, stanove, funkcije... Mislio sam da će sa tim prestati kad prođu izbori, ali sada je još gore, počela je trgovina, ucene, podmićivanja, obećanja.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.05.2016. 10:12
Smiješno je. Ni najveći diletanti nebi ovo radili. Običan spin koji će sam Šešelj demantovati. On je svakakav ali kaže istinu ukoliko ga ne prevare sa lažnim "dokazima" da se obruka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online