Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 20.06.2016.
10:06
T. Komarica - Vestionline A

Ivice, na času se ne spava!

Sigurna sam da se većina ljudi oseti neprijatno i poniženo kada se iz sve snage trude da okolini objasne nimalo lake stvari o važnim temama, a onda vide da te ljude uopšte nije briga o onome o čemu pričaju. Tako se lider najmnogoljudnije zemlje na svetu Si Đinping zadesio u jednoj malenoj zemlji Srbiji i iz petnih žila pokušavao da našim zvaničnicima objasni zbog čega želi da odnose sa nama popne na još jedan viši i bolji nivo. I baš kada je na njegove divne reči trebalo uzvratiti osmehom, klimanjem glavom i očima punim suza radosnica, jedna glava borila se sa nesnosnom vrućinom i umorom, trzala se, dizala i spuštala i na kraju utonula u san. I to u prvom redu, baš pred nosom uvaženog gosta! I to baš ministar spoljnih poslova! Dobro, tehnički ministar, ali ministar.

youtube.com
Il' smo u sevdahu, il' smo u bedaku: Ivica Dačić tokom govora kineskog predsednika

Šta će sad Si Đinping da misli o nama? Šta ako odluči da poništi svih više od 20 sporazuma sa Srbijom i povuče tolike milijarde, a koliko smo samo čekali na njih? I to zbog lošeg ponašanja jednog đaka? No, ostaje nam da se nadamo da će, kad je već Đinpingova lepša polovina mogla da zažmuri na šetnju japanskim vrtom u Botaničkoj bašti, isto tako i on moći da nam oprosti ovaj ministrov peh. Ipak je na jednoj strani ozbiljna Kina, a na drugoj Ivica Miljacka Dačić...

Ali, postoji neko ko sigurno neće moći da pređe preko ove dremke na tako važnom susretu. Neko ko nikad ne spava, sve vidi, sve čuje i u svojim rukama drži ključ buduće vlade, a dobro znamo da je "čoveku od tri želje" san da njegova stranka ponovo uđe u Nemanjinu 11 i da nastavi saradnju sa naprednjacima. Pa gde baš da se smesti pored Aleksandra Vučića?

Ne smemo nikad da smetnemo s uma da premijer radi i po dvadesetak sati dnevno, a da ujutru prima građane od 5 kako bi čuo šta ih muči i tišti. Da je on uzor svima i da mnogi zbog njega više ne spavaju duže od šest sati jer ih je sramota od mašine koja sve može da izdrži. I on nije uspeo da zaspi, a ti jesi! Ivice, to ti nije trebalo!

A možda je samo došlo vreme da se čovek povuče iz političkog života, pa da lepo može da spava devet sati, šeta Kalemegdanom i gleda u brda i planine ili jednostavno peca ribu. Ionako je premijer najavio da će nova vlada sedam dana da radi van Beograda i da će spavati u kasarnama, na tvrdim krevetima, kako ne bi dodatno opterećivala budžet. Pa još ako tu bude i dobro poznata vojnička hrana, kome bi se još ulazilo u vladu?

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.06.2016. 10:54
Какав народ таква власт.Вучић је смањио плате и пензије а народ србије спава не излази на протест.Вучић и Дачић желе србију у ЕУ а народ спава не протестује.Да САД нису пробудили народ србије 2000.год. сада би на власт био Слободан Милошевић. Да Британија није пробудила србе 1941.год. неби био протест у Београду против потписивања са немачком.
Ponedeljak 20.06.2016. 12:52
Zatvorilese na trenutak umorne krmece okice a vi odmah drvlje i kamenje. Bolje da spavanego da objasnjava sta znaci Kalimegdan. ht tps://w ww.youtube.com/watch?v=PfnYqQfs6Z4
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online