Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 09.07.2016.
18:21
Vestionline A

Šešelj se vadi: Evo zašto čuvam pare u američkoj banci

U vreme kada sam odlučio da čuvam novac u američkim bankama ta zemlja je bila demokratska, izjavio je lider radikala kaže Vojislav Šešelj i dodao da on nije bio protivnik Zapada, već antikomunista i zato nije ništa čudno što gotovo 200.000 dolara čuva u zapadnim bankama.

Tanjug
Antikomunista Šešelj voli demokratske banke Amerike

U čuvenoj "Siti banci", jednom od simbola Amerike, Šešelj ima ušteđevinu od 70.000 američkih dolara, dok u banci u Australiji čuva još 117.000 australijskih dolara (to je ukupno 142.363 evra). Sasvim neobično za nekog ko je u centru Beograda predvodio paljenje američke zastave i izjavljivao da su Amerikanci najveće zlo u svetu.

Lider radikala Vojislav Šešelj ima ušteđevinu od blizu 200.000 dolara u dve banke, u Americi i Australiji.

- Tada sam bio antikomunista, a u Americi je vladala demokratija. Kasnije je ovde pao komunizam, dok se tamo uspeo globalizam kao jedan vid totalitarističkog poretka. Pre više od 30 godina sam tamo ostavio novac i sad ne mogu da ga podignem pošto su moji računi blokirani zbog optužnice u Hagu - odgovara Šešelj za "Blic".

"Siti banka" nije jedina u SAD-u u kojoj je on polagao svoju ušteđevinu. Priznaje da je određenu sumu novca čuvao i u Kalifornijskoj banci, ali da je taj novac povukao. Štedeo je, kaže, i po bankama u Kanadi, ali i u drugim zapadnim zemljama.

Koliko novca je uštedeo, Šešelj ne želi da otkrije. Na pitanje da li je prešao pola miliona dolara, odgovara:

- Prešao sam, kako nisam prešao. Od tog novca je decenijama živela moja porodica i od njega sam kupio majci kuću. Takođe, trošio sam ga i na stranku, koju sam u prvih nekoliko godina sam finansirao.

Na pitanje kako je zaradio toliki novac, predsednik SRS odgovara da ga je stekao kao disident prodavajući knjige, od kojih su mnoge bile zabranjene, kao i da je držao predavanje po zapadnim zemljama.

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2016. 20:33
Србима смета Војислав Шешељ. Србима је сметао Социјализам .Србима је сметао Слободан Милошевић. Србима није одговарао ни један политичар после 5 октобра. Србима смета и садашња влада србије.Србима све смета нико им не одговара.
Nedelja 10.07.2016. 10:53
Mene samo interesuje zbog cega napadate Sekija?On je lepo priznao koliko ima i covek je sigurno godinama stedio i radio!A niko od vas da ispita ili da se zanima za one pare na primer koje je usr/ani Tadic pokrao(50MRD Evra) od srpskog naroda?Ili godinama Jovanovic krade i smeje se srpskom narodu i niko nista??!!Pa on je umesan u Ubistvo Djindjic-a.Pa Musliju on vas sad rastura i niko i nista?!Je li neko od tih navedenih priznao koliko ima para?Pa Cheda je kupovao zeni Kuhinju od 80.000 Evra??!!Hejjj i niko nista!?!Je li to normalno da neko u toj siromasnoj Zemlji moze kupiti takvu skupu Kuhinju??!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online