Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 29.07.2016.
18:22
Tanjug, Vestionline A

"Tako je i Alija 1990. došao u Pazar i nazvao ga Sanžakom"

Bakir Izetbegović je poredeći Banjaluku i Novi Pazar napravio diplomatski skandal, ali i pokazao svoje prave političke i ljudske namere, kaže Aleksandar Vulin.

Tanjug
Bakir pokazao prave namere?

Vulin je u izjavi Tanjugu rekao da veruje da je vreme da i predsednik vlade Aleksandar Vučić zauzme daleko čvršći stav kad je u pitanju odnos prema Izetbegoviću i prema svima koji smatraju da srpsku pažnju i brigu za mir i stabilnost u regionu mogu da tumače kao slabost i nešto što treba upotrebiti protiv Srbije.

Banjaluka je glavni grad međunarodno priznatog entiteta nastalog kao posledica Dejtonskog sporazuma, dok je Novi Pazar samo jedan od gradova u Srbiji koji nema ni međunarodno priznanje, niti predstavlja entiet, niti na bilo koji drugi način može da se izdvoji od bilo kog drugog grada u Srbiji, naveo je ministar za rad u tehničkoj vladi. 

- Izetbegović je još jednom pokazao kakve su mu prave namere prema Srbiji i Srbima i da mu nimalo nije stalo ni do dobrosusedskih odnosa, ni do mira u čitavom regionu - poručio je Vulin. 

On je podsetio da je na današnji dan 1990. godine otac Bakira Izetbegovića, Alija, došao u Novi Pazar, nazvao ga Sandžakom i održao govor u kome je tražio političku autonomiju za Sandžak u okviru Srbije. 

- Stvari se, kao što vidite, ponavljaju i ponavljaju se ne slučajno. Oni koji su tih devedesetih godina smatrali da Srbiju treba podeliti, izgleda smatraju da to treba uraditi još jednom. Onda politička autonomija Sandžaka, danas entitet Novi Pazar - Banjaluka - rekao je Vulin.

I Toma i Vučić to isto rade

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je trebalo da ranije dođe Novi Pazar i da ne smatra da je poseta zaobilaženje zvaničnog Beograda. 

- U Beogradu sam bio nekoliko puta, a ovo je prvi put da dođem u Novi Pazar, posle 26 godina. Ne vidim ništa sporno u ovoj poseti, jer smo svi svedoci da predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić često posećuju Banjaluku i Trebinje, pa mi to ne smatramo zaobilaženjem Sarajeva. Ovo je ista stvar - kazao je Izetbegović.

POVEZANE VESTI

Petak 29.07.2016. 18:56
Потурице дивљају ли дивљају, а наш Велик Вожд Ацика издаиник ћути ли ћути...
Petak 29.07.2016. 19:36
Svi smo svjedoci ogromnog bogatstva koje poseduje Bakir Izetbegović a u to spada vila na Poljinama u vrednosti od oko 3 miliona evra, 2 stana u Istambulu ukupne vrednosti oko pola miliona evra, BBI centar Sarajevo indirektni vlasnik preko posrednika. Takođe preko raznih ofšor kompanija vlasnik je i nekoliko firmi u BIH a nikada nije prijavio svoju pravu vrednost imovine niti koliko novca ima u stranim bankama. Prema procenama Bakir godišnje u BIH opere oko 10 miliona svog vlastitog novca a neki analitičari imaju zaključak da je njegova ukupna vrednost i sva imovina koju ima te novci u stranim bankama ide u rasponu između milijardu i milijardu i 100 miliona konvertibilnih maraka .
Petak 29.07.2016. 19:37
Takođe dosta imovine je upisano i na Sebiju kako bi se umanjila Bakirova vrednost. Odakle Bakiru ovoliki novac jer ga sigurno nije zaradio niti bi mogao za svoj životni vek. Novac je u toku rata skupljan po Arabiji i Evropskim zemljama za pomoć narodu Bosne iako taj novac nikada nije stigao do tog istog naroda. Naime u Bosnu su dolazili deseti delovi prikupljenog novca i za 4 godine rata u BIH je za odbranu utrošeno oko 820 miliona DM, dok su za odbranu prikupljena sredstva u vrednosti 10 milijardi DM. Mnogi učesnici su svedočili tim događajima a kada su nekoliko godina posle rata progovorili o tome bili su uklonjeni ili ub,ijeni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online