Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.08.2016.
21:16
Vestionline A

"Jedino trenutno rešenje za Kosovo je priznanje"

"Jedino trenutno rešenje za Kosovo i Metohiju, koje bi preseklo Gordijev čvor, bilo bi da Vlada Srbije prizna nezavisnost Kosova, ali to ne može i neće da učini," poručio je mandatar Aleksandar Vučić. Pritisci na zemlje da priznaju Kosovo.

Tanjug
Da li nas to premijer priprema za ono što sledi

Vučić je u skupštinskoj raspravi o izboru nove vlade, odgovarajući na izlaganje lidera LDP Čedomira Jovanovića, rekao da mi u Srbiji često lažemo jedni druge, da nam je Kosovo najcenjenija reč, a da pojedinci malo znaju o KiM, da, primera radi, nemaju pojma gde je Glogovac i da li tamo žive Srbi.

- Tačno je da nas neznanje dobrim delom vodi u ekstremizam kojem se divimo, ali to ne znači da imamo pravo da se odreknemo naše teritorije, jer po tom principu bi se u mnogim zemljama menjale granice - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je vlada uradila težak i važan posao sa Briselskim sporazumom, uporedivši ga sa Dejtonskim, koji štiti prava Srba i čuva Republiku Srpsku.

- Profesionalno mi je bio najteži posao kada sam posle Briselskog sporazuma morao da objasnim Srbima šta je taj sporazum i tada sam im rekao da smo ranije napadali Dejtosnki sporazum, a da je sada to Sveto pismo koje štiti prava Srba - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbi moraju da razgovaraju sa Albancima jer je to nacionalno odgovorna politika.

- Moramo da se borimo i da imamo više Albanaca u centralnoj Srbiji, da ovde ostavljaju novac - rekao je Vučić i dodao da su Albanci narod u narastanju i da sa njima mora da se razgovara i traži rešenje za budućnost.

Otkrio je da su trenutno u toku "direktni pritisci na devet zemalja da prihvate nezavisnost Kosova", a da ti pritisci idu "iz jedne moćne zemlje".

Dodao je i da ne može da priča o svemu, već je najavio zatvorenu sednicu Skupštine Srbije kako bi poslanike upoznao o najnovijim dešavanjima u vezi sa Kosovom.

Vučić je rekao da je situacija u BiH mnogo komplikovanija i teža jer uključuje spoljne faktore iz regiona.

Dodao je i da Srbija nema krivicu za današnji odnos prema Hrvatskoj, jer mi nismo ništa uradili.

- Naša stvar je da pomognemo našem narodu. Uspeli smo da obezbedimo da RS ima dobre odnose sa Srbijom, da izađe iz nekoliko političkih turbulentnih kriza, da sa predsanicima Srba u Hrvatskoj imamo najbolje odnose - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online