Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.10.2016.
03:00
Vesti A

Vučićeve žene golicaju maštu

Privatnost premijera Aleksandra Vučića i njegov bračni status golicaju javnost od momenta kada je došao na vlast 2012. Do danas se isplelo niz čaršijskih priča i najrazličitijih spekulacija kojima nema kraja, pa bi se moglo reći da su glasine o njegovom "trilingu novinarskih dama" na delu portala i društvenih mreža prerasle u ljubavnu sagu.

youtube.com/Marina Kusovac
Uzburkala duhove: Ksenija Vučić

Predaha nema, pa je tako najnovija glasina krenula proteklih dana s intervjuom njegove zvanično bivše supruge Ksenije Vučić, urednice na TV Pink, čija je ispovest za tabloid "Alo" nametnula naciji pitanje da li joj se to Aleksandar, tri godine posle razvoda, vratio.

Sudeći prema onome što je rekla, kako tvrde neki od srpskih portala, deluje baš kao da su ponovo u braku.

Najnoviju misteriju podgrejala je činjenica da je ovaj list objavio intervju sa bivšom gospođom Vučić, napravljen tokom revije Verice Rakočević u centru Beograda, pa je ubrzo po objavljivanju sklonio originalni snimak i u skraćenoj verziji ga vratio na svoje internet izdanje.

Međutim, nekadašnji Vučićev saradnik, danas jedan od njegovih najvećih protivnika, novinar Predrag Popović, koji kao da je sebi dodelio zvanje premijerovog biografa, jer se neprestano bavi njegovim životom "iza kulisa", potrudio se da original razgovora sa Ksenijom ostane kompletan u virtuelnoj verziji. Integralni intervju emitovao i portal Teleprompter, uz sugestiju da se čuje Ksenijino priznanje da je opet Vučićeva žena.

Druga i treća sreća

Mediji i javnost bavili su se ženidbama i razvodima još nekih srpskih političara. Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ima iza sebe propali brak sa Veselinkom Zastavniković, koja se posle kraha 16-godišnjeg razvoda zamonašila, a sada je u braku sa Tatjanom, sa kojom ima dve ćerke. Lider radikala Vojislav Šešelj je pre supruge Jadranke bio je u braku sa Vesnom Tunić, bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas se dva puta razveo, prvo od Milice Delević, bivše direktorke Kancelarije za EU integracije, potom i od od druge supruge Ive i sada je u srećnoj vezi sa košarkašicom Anom Dabović.

Svadbena torta

Argument za navedene tvrdnje je pronađen u pitanjima novinara kakav je Vučić privatno, koliko radi, da li se u kući priča o politici, kao i odgovorima u sadašnjem vremenu i njenom opisu koliko premijer spava i o čemu privatno pričaju u kući.

- Da li je teško biti Vučićeva žena? - zapitao je na kraju predstavnik sedme sile, a ona je, tvrde pomenuti mediji, odgovorila: "Ne, nije." Na osnovu toga procenjuju da je i direktno i indirektno potvrdila da je ponovo u braku.

Možda i ne bi bilo čudno da se Vučić, bar prema onome što se moglo čuti i videti, nije sklopio brak sa novinarkom Tamarom Đukanović.

To venčanje krajem 2013. pratile su svakakve glasine, možda i zato što se odigralo daleko od očiju javnosti, u krugu najbližih prijatelja. Međutim, kako važi pravilo da u Srbiji "uvek nešto i negde iscuri", društvene mreže i neki portali ubrzo su se usijali od tračeva o razvodu i novom braku tada prvog potpredsednika Vlade Srbije.

Ženidba kao utisak nedelje

U jednom od poglavlja svog dela "Napredna knjiga", nazvanom "Ženidba Vučića gospodara", glavni urednik "Vremena" Dragoljub Žarković opisuje kako je u emisiji "Utisak nedelje" njegov utisak bio venčanje Aleksandra Vučića, za koje su svi mediji znali, a niko objavio.
- Bio sam kod Olje Bećković i već se znalo da se Vučić u jednom danu razveo i oženio i da su neke redakcije imale spremljene tekstove i fotografije, neki urednici su i bili na venčanju. Za mene je najveći utisak da to svi znaju, a da niko ne pominje i ja sam to rekao. Olja me je pitala hoće li će "Vreme" pisati o tome, a ja odgovorio da se ne bavimo takvim temama. Usledio je Vučićev bes i mislim da je to dobrim delom uticalo na položaj Bećkovićeve i njene emisije - ispričao je tada Žarković.

Obično svi znaju sve, pa su glasine išle od onih da se Vučić navodno za 24 sata razveo od dugogodišnje žene Ksenije, sa kojom ima sina i ćerku, pa venčao sa Tamarom, koja je takođe novinarka, u njenoj rodnoj Loznici. Pričalo se i da je novom tastu i tašti bilo zabranjeno da uopšte govore o tom braku. Navodno, žurio je da se ponovo oženi jer je nova supruga trudna, a na društvenim mrežama haos je izazvala fotografija sa venčanja u beogradskom Konaku kneza Miloša, na kojoj Vučić seče tortu sa novom izabranicom... Ali, koliko su jedni to smatrali istinom, drugi su tvrdili da je reč o fotomontaži.

Demanti tračeva

Mrežu pretpostavki presekao je sam lider naprednjaka, nekoliko meseci kasnije kada je u tabloidu bliskom njemu osvanula fotografija sa suprugom Tamarom na ručku, u jednom beogradskom restoranu.

Deo javnosti mu je nedugo potom prikačio i treću novinarku Petru Cvijić, a povod je pronađen u sudskoj odluci kojom je oslobođena krivice za smrt pešaka. Prvi čovek u državi je sve prateće spekulacije o svojoj privatnosti demantovao tokom intervjua na nacionalnim frekvencijuama. U obraćanju naciji rekao je da ne samo da mu Petra Cvijić, novinarka RTS, nije ljubavnica, već i da tu ženu uopšte ne poznaje. Progovorila je u isto vreme i Cvijićeva, takođe negirajući da se zna sa Vučićem.

- Nekoliko meseci posle prve oslobađajuće presude izašao je tekst u "Tabloidu" o navodnim saznanjima da je premijer u ljubavnoj vezi sa mnom i kako se za takav sudski ishod presude lično postarao. Od tada kreću kuloarske priče, društvene mreže su se zapalile raspirujući i podgrevajući tu neistinu. Zbog toga mi je ugrožena bezbednost, prećeno mi je silovanjem i ubistvom, uz razne pogrdne epitete i uvrede. U tekstu jednog eminentnog novinara nazvana sam prostitukom, a on se, uzgred, nije obračunavao sa mnom, već sa Vučićem - ustvrdila je Cvijićeva.

Priča o vezi premijera sa Cvijićevom u jednom momentu pala u zaborav, a onda je ponovo podgrejana završetkom suđenja i konačnom slobodom.

Tračeve o ljubavnom životu premijera demantovala je fotografija iz Doma garde, na kojoj je Vučić tokom večere sa visokim gostima britanskim princom Čarlsom i njegovom suprugom Kamilom, u društvu druge supruge Tamare.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online