Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.10.2016.
08:27
alo.rs A

Čovek iz Vlade valja kradene "audije" sa albanskom mafijom?!

Dok Vlada Srbije bije veliku i tešku bitku da sačuva ono što je ostalo od srpske imovine na Kosovu i Metohiji, neki njeni funkcioneri do grla su upetljani u mutne radnje sa mafijom sa Kosova i Albanije, prenose domaći mediji.

pixabay.com
Ko to posluje sa albanskom mafijom?

Naime, kako "Alo!" saznaje, naši bezbednosni organi bave se slučajem visokog Vladinog službenika, koji je i prvi čovek jedne državne agencije, a za koga se sumnja da je u bliskim kontaktima sa E. B, jednim od šefova kriminalnog klana koji se u Albaniji bavi prodajom i rasturanjem droge.

Izvor lista iz vrha bezbednosnih struktura navodi da se većina pripadnika ovog klana trenutno  krije na Kosovu i Metohiji pošto ih gone sve policije u regionu.

Gorivo sipa za džabe

- Albanski bos trenutno u Beogradu ima u vlasništvu i benzinsku pumpu, na kojoj njegov zaštitnik iz Vlade potpuno besplatno sipa gorivo, pa onda možete zamisliti koliko su bliski - navodi naš izvor.

Pored narkotika, jedan od najunosnijih biznisa ove kriminalne grupe je i trgovina kradenim automobilima iz Srbije i automobilima skinutim sa osiguranja i njihovo prebacivanje na Kosovo koje je i dalje raj za sve vrste švercera i krijumčara.

Prema njegovim rečima veoma je čudno zašto se jedan od visokih funkcionera ministarstva, koje se, između ostalog bavi i poslovima iz oblasti saobraćaja, vrlo često sastaje sa E. B.

- Sumnja se da je ovaj kriminalac duboko umešan i u krađu građevinske mehanizacije i automobila najviše klase "audi", "mercedes" i druge. Vrlo je zanimljivo koji je motiv našeg funkcionera da se tako često viđa i druži sa E.B., a ne treba biti previše pametan da bi se pretpostavilo da se radi o poslovnoj saradnji, odnosno da je naš čovek saučesnik u ovim kriminalnim poslovima - kaže izvor lista "Alo!".

Kako se navodi, sumnja se da je posao vladinog službenika da "štancuje" dokumentaciju uz pomoć koje se ukradena vozila prebacuju preko teritorije Srbije i administrativnih prelaza sa Kosovom. Kada se već nađu na KiM oni se osećaju kao u sigurnoj kući.

Izvor lista tvrdi da E. B. ne posluje u Srbiji od juče već se od 2009. godine dovodi u vezu sa pojedinim poslovima u Beogradu kao što je nelegalna gradnja kojom nje prao pare stečene od droge.

- Njemu je još tada bilo važno da uspostavi dobre odnose sa ljudima koji su deo vladajućih struktura i za to nije žalio novca za podmićivanje. Davao je i šakom i kapom da bi mu zgrade bile što pre legalizovane i u tome je uspevao - navodi naš izvor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online