Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 15.06.2010.
16:23 >> 17:53h
Vestionline A

VAC: Tadiću, mi odosmo iz Srbije!

Portparol Medijske grupacije VAC (WAZ) Paul Binder saopštio je danas da je ova nemačka medijska grupacija "odlučila da okonča svoj angažman u Srbiji i da se postupno povuče iz zemlje".

 Pomozite nam da naš izlazak bude na fer način : Bodo Hombah
 

Prema rečima Bindera, direktor VAC Bodo Hombah je u poverljivom pismu predsedniku Srbije Borisu Tadiću opisao "iskustva naše medijske kuce kao investitora u Srbiji i najavio da će VAC povući svoje investicije iz nje i krenuti sa prodajom svojih učešća u srpskim firmama".


"Pomenute prodaje bi trebalo da se vrše uz konkretne uslove i cene, uz očuvanje ekonomskih prava i interesa VAC grupe", naveo je Binder.


"Medijska grupacija VAC ovaj korak nije uslovila bilo čim. Upravo suprotno. Bodo Hombah je predsednika Borisa Tadića zamolio da pomogne VAC grupi, kako bi njen izlazak bio propraćen od strane državnih organa i službi u skladu sa zakonom i na fer način. Bodo Hombah je predsedniku Tadiću izrazio svoje lično poštovanje i priznanje", istakao je Binder.


Prema rečima Bindera, VAC grupa se nada da zemlju neće napustiti u svađi, "uprkos velikim teškoćama i javnim klevetama".


"Sve tvrdnje da VAC grupa hoće da izvrši pritisak na nekoga su u potpunosti izmišljene", zaključio je Binder.

U Politici AD "zatečeni" odlukom VAC-a


Član Upravnog odbora Politike AD i potpredsednik Skupštine društva Politika Novine-Magazini Jovan Simić izjavio je da će Upravni odbor na svojoj redovnoj sednici sutra razmotriti situaciju nastalu posle najave VAC-a da namerava da se povuče iz Srbije.


"Mi nismo dobili nikakav dopis od VAC-a. Ne znam zašto nisu nas kontaktirali. Zatečeni smo", rekao je Simić Tanjugu. On je objasnio da se Upravni odbor "Politika AD" inače sutra sastaje, i da će razmotriti "novonastalu situaciju".

Vlaović nema ništa da doda saopštenju VAC-a


Generalni direktor "Dnevnik Vojvodina presa" Dušan Vlaović nije želeo da komentariše odluku VAC-a da okonča svoj angažman u Srbiji, izjavivši da ništa nema da doda današnjem saopštenju te medijske grupacije o povlačenju iz medija u našoj zemlji, među kojima je i taj novosadski list.


Medijska grupa VAC i "Dnevnik Holding" u Novom Sadu su 2003. godine osnovali zajedničko preduzeće "Dnevnik Vojvodina pres d.o.o", koje izdaje dnevni list "Dnevnik", a prema osnivačkom ugovoru VAC ima 55 odsto, a "Dnevnik Holding" 45 procenata kapitala.


Zamenik generalnog direktora "Dnevnik Vojvodina presa" Smilja Maksimović izjavila je Tanjugu da se, od oktobra prošle godine, sa predstavnicima VAC-a razgovara o položaju lista "Dnevnik" jer, kako je napomenula, ugovor između Holdinga i VAC-a o osnivanju zajedničkog preduzeća nije realizovan.


Maksimovićeva, koja je i zamenik pokrajinskog sekretara za informacije, nije mogla da komentariše saopštenje VAC-a o povlačenju iz srpskih medija, jer je na službenom putu u inostranstvu, istakla je da je nastavak razgovora sa predstavnicima VAC-a o situaciji u "Dnevniku" bio najavljen za drugu polovinu juna u Novom Sadu.

Utorak 15.06.2010. 18:22
Previše dobra vest da bi bila tačna. Mora da se vid šta se iza brda valja. Nisu džabe Švabe delom preko BND obučavale UČK, a posle preko medija isto tako delovali protiv svega što je srpsko. Nešto tu ima još.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online