Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 16.12.2016.
13:36
Danas A

Ubistvo Đinđića: "Šešelj preti i ucenjuje, a plaši se da će ponovo biti saslušan"

"Osim što pokušava da zataška svoju ulogu i saznanja u vezi sa ubistvom Zorana Đinđića, insistiranjem i javnim pozivima da se utvrdi istina o atentatu na premijera, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uoči predsedničkih izbora ucenjuje i šalje poruke onima kojima je rekao da će Đinđić biti ubijen", kaže poslanik Žarko Korać.

A. Čukić
Šešelj se sprema za predsedničke izbore: Žarko Korać

Korać, koji je bio predsednik Komisije za ispitivanje obezbeđenja Zorana Đinđića, je to rekao za dnevni list "Danas", odgovarajući na pitanje zbog čega Šešelj u poslednje vreme poziva na rasvetljavanje ovog slučaja, s obzirom na njegove brojne dokaze svedoka u njegovoj uskoj povezanosti sa određenim pripadnicima "zemnuskog klana".

- Insistiranje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da se ispita i do kraja otkrije istina o atentatu na Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera Srbije, predstavlja njegov pokušaj da zabašuri svoju ulogu i veze sa direktnim ubicama Đinđića, pripadnicima "zemunskog klana" - ocenjuje Korać.

On je, komentarišući niz nastupa lidera radikala u vezi sa ovom temom istakao da se iza poziva o osnivanju anketnog odbora koji bi se bavio otkrivanjem istine o ubistvu Zorana Đinđića kriju i ucene i političke poruke onima kojima je rekao da se priprema atentan na Đinđića, spremajući se na taj način za predsedničke izbore.

- Šešelj, koji se po po izjavama zaštićenog svedoka na suđenju ubicama Zorana Đinđića viđao krišom sa vođom "zemunskog klana" Dušanom Spaspjevićem i rekao na prvoj konferenciji za štampu po povratku iz Haga da mu je milo da je Đinđić ubijen, sada naprasno traži da se ispita politička pozadina ubistva? Ako bih bio ciničan, pretpostavljam da bi odlikovao naručioca - kaže Korać.

On ističe da se Šešelj plaši da bi mogao ponovo da bude ispitan u vezi sa onim što zna o atentatu na Đinđića.

- Ako bih bio ozbiljan, a ne ciničan, odgovor je jasan. Šešelj sve to radi da bi pokušao da zabašuri svoje veze sa "zemunskim klanom" i mogućnost da i on ponovo bude saslušan u vezi sa onim što zna o ubistvu.

Prema Koraćevim rečima, Šešelj šalje političke poruke onima kojima je rekao da se sprema atentat na Đinđića.

- Ko veli, vi ste moji saučesnici, čuvajte se da ne progovorim - ocenio je Korać.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2016. 14:28
Seselj ima svoi ispada ali ovaj korac je poznat po tome sto je histericno trazio da Skupstina Srbije donese rezoluciju da su Srbi u Srebrenici pocinili genocid. Ko to zlo drzi u politici i pri vlasti???
Petak 16.12.2016. 15:06
Ђинђић је био агент Немачке обавештајне службе BND .Британски MI6 је организовао убиство Ђинђића . сат времена после атентата лице је приватним летом без најаве одлетео за Лондон . У MI6 су били Antoni Monkton и Sajmon Vilson .
Petak 16.12.2016. 18:27
Да ли си Драшковићу све своје књиге написао сам, или си „мало позајмио идеју“ , то се другачије каже китио се туђим перјем , али перје орла врани не пристаје , од учесника неких дешавања описаних у твојим књигама? Да ли си икад чуо да је човек који је живео у Америци србског порекла тврдио да си му украо рукопис ?! Ти ваљда знаш који човек и које књиге, бар си са Американцима близак . Ја само преносим ста се прича у књижевним круговима . Да осим што убијаш , подводиш и силујеш Србкиње по Србији и пљачкаш србске куће, јавности је мање позната твоја страст за плагијаторством. Како би то звучало Вук Драшковић плагијатор ! Још ако има истине у томе ?! Ја верујем да има, јер где има дима има и ватре! . Да ли због тога твоји прете смрћу новинарима и краду им новинарску документацију. Велеизда-јниче Србије и страни плаћениче трулог Запада… Вук Драсковић је изд-ајник Србије, много пута је преко својих људи злоупотребио службени положај и место му је у затвору.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online