Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 17.12.2016.
21:56
informer.rs A

Hrvati u panici: Putin sprema Srbiju za veliki rat?!

Režim u Hrvatskoj u neviđenoj je panici zbog početka realizacije vojno-tehničkog sporazuma Srbije i Rusije i sada pokušava da najstrašnijim lažima NATO i EU okrene protiv naše zemlje. Naime, u izveštaju hrvatske obaveštajne službe koji je dostavljen zapadnim saveznicima optužuju se ruski predsednik Vladimir Putin i srpski premijer Aleksandar Vučić da se spremaju za rat, odnosno da su tajno već dogovorili vojni pakt.

Tanjug/AP
Hrvati strahuju od oružja koje bi moglo da stigne u Srbiju: Vladimir Putin

Hrvatski obaveštajci, piše "Informer", na više važnih evropskih i američkih adresa poslali su izveštaj u kom tvrde da će Moskva, osim šest "migova 29", Srbiji pokloniti i raketni sistem "buk", kao i 60 najmodernijih tenkova i oklopnih vozila.

Hrvatski pritisak

Bivši šef VBA Momir Stojanović ističe da Srbija mora da teži nabavci još većeg broja aviona.
- Ruski avioni su važno poboljšanje za vojsku, ali smo i dalje daleko od vojne sile. Hrvati izjavama poput Tabakove pritiskaju vlast da nešto preduzme.

U tom dokumentu, koji je dostavljen i ambasadi Hrvatske u Beogradu, čak se doslovce navodi da Vučić i Putin na tajnim sastancima dogovorili čvrst vojni savez koji je usmeren protiv Zapada.

- Hrvatska, bez ikakvih dokaza, optužuje Putina da donacijom oružja priprema Srbiju za novi rat na Balkanu. Njihovi agenti tvrde da će Rusija, osim "migova", Srbiji pokloniti čak i raketni sistem "buk", kao i tenkove i oklopna vozila. Njihove optužbe idu toliko daleko da Srbiju optužuju i za tajni vojni savez sa Rusijom - kaže sagovornik "Informera".

Niko nije želeo zvanično da komentariše ova saznanja. Ipak, da su Hrvati u velikom strahu, indirektno potvrđuje analiza hrvatskog analitičara portala "Obris-odbrana i sigurnost" Igora Tabaka. On je za portal Indeks.hr naglasio da su ruski avioni "veliko pojačanje za srpsku vojsku, dok Hrvatska jedva čuva svoje nebo".

- Donacija ruske aviotehnike Srbiji radikalno diže kapacitet njihove avijacije. Pitanje je kako će reagovati Hrvatska. Remontom smo samo uspeli da jednom "migu 21" privremeno produžimo sposobnost čuvanja vlastitog aero-prostora. O ofanzivnoj snazi naših oldtajmera nemamo šta govoriti... - istakao je Tabak, koji je apelovao na hrvatske političare da krenu u naoružavanje kako bi se odbranili od "nove srpske pretnje".

Miroslav Lazanski, vojno-politički analitičar, kaže da Hrvati sve ovo rade iz interesa i jednog cilja.

- Tačna je Tabakova konstatacija da je hrvatska avijacija skup oldtajmera bez ikakve ofanzivne snage. Ali mislim da ne možemo baš reći da su Hrvati u panici zbog šest "migova"... Oni ovako žele zapravo da stvore pogodnu klimu i priliku da dobiju od SAD avione F16 - podvlači Lazanski.

POVEZANE VESTI

Subota 17.12.2016. 22:10
Ove us,taše još nisu umirile svoju savestopet im se prividjaju Rusi i Srbi na kućnom pragu.
Nedelja 18.12.2016. 08:57
Naslov je providan i glup . Prvo nema te ljubavi da će Rusi ili NATO bilo kome bilo šta pokloniti od naoružanja . Sve ima svoju cenu a plaćanje može da bude novcem , treitorijom ili bilo kavim drigim interesom prodavca . Besplatnog ručka nema !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online