Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 14.01.2017.
11:07
alo.rs, Vestionline A

Mira Marković: Želim da se vratim u Srbiju!

Mirjana Mira Marković, udovica bivšeg predsednika SRJ i osnivača SPS-a Slobodana Miloševića, ekskluzivno za "Alo!" kaže da ne zna ništa o tome da je ukinuta Interpolova poternica za njom i dodaje da bi se rado vratila u Srbiju!

Reuters
Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića bi se rado vratila u Srbiju

- Ne znam ništa o tome. Prvi put to čujem od vas - rekla nam je Markovićeva na našu molbu da prokomentariše "nestanak" crvene poternice za njom sa veb-stranice Interpola.

Na pitanje novinara da li bi volela da se jednog dana vrati u Srbiju, samo nam je sa dubokim uzdahom rekla: "Naravno".

Da je san Mire Marković da se jednog dana, makar nakratko i kao slobodna žena koju niko ne juri, vrati u Srbiju, potvrđuje nam i njen bliski prijatelj, s kojim je stalno u kontaktu, a koji nije želeo da mu otkrivamo ime.

- Ona, što je i normalno, želi da jednog dana ponovo oseti pod nogama tlo svoje Srbije, koje se nikada nije odrekla. Ona se potpuno posvetila svojoj porodici, ali duboko u sebi želi da još jednom vidi svoj grad, svoju zemlju - kaže nam naš sagovornik.

Komentarišući to što crvene poternice za udovicom nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ više nema na zvaničnoj veb-stranici Interpola, počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, jedan od retkih socijalista koji je tokom svih prethodnih godina bio u stalnom kontaktu s njom, kaže da ga to veoma raduje.

- Ceo postupak koji se vodio protiv njih potpuno je besmislen. Veoma me raduje što je nestala poternica za Mirom, a mislim da treba da bude povučena i ona za Markom. Porodica Milošević stvarno ni za šta nije kriva i kažem i sad ono što pričam već 20 godina - oni treba da se vrate u zemlju - kaže Mrkonjić.

Podsetimo, Mirjana Marković već godinama živi u Rusiji, koja odbija da je izruči našim pravosudnim organima.

Za Markovićevom je poternica raspisana zbog neodazivanja pozivima Okružnog suda za suđenje povodom posredovanja u nezakonitoj dodeli stanova iz fonda Vlade Srbije, a taj slučaj je i dalje u fazi prvostepenog suđenja, a udovici Slobodana Miloševića sudi se u odsustvu.

Poznati beogradski advokat Toma Fila podseća na to da je razlog zbog kojeg se Slobina udovica uopšte našla na Interpolovoj poternici sraman.

- Moguće je da je prošlo vreme, jer kod njih ima neko određeno vreme za poternice, koje prođe kada su u pitanju neka mala dela, a Marko je tužen za veliko krivično delo, zato je on verovatno tu. Mira je jedno vreme na poternici bila zbog nekog malog stana koji je dala svojoj kućnoj pomoćnici, a bio je oduzet od nje. Sramotna priča. A onda posle toga, kada se videlo da će da se vrati, a to niko nije želeo, ugurali su je uz Marka za šverc nafte i druga ozbiljna dela - podseća Fila.

POVEZANE VESTI

Subota 14.01.2017. 15:29
Немој да се враћаш у Србију ко Бога те молим .Ако се вратиш одмах ће pedjaprorus и decoooo шлогирати и онда немам са кога да се расправљам .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online