Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 18.01.2017.
13:04
J. L. Petković - Vesti A

Udruženje porodica kosmetskih stradalnika Ediju Rami: Kosovo je naš zavičaj!

Povodom izjave premijera Albanije Edija Rame "da će Srbi na Kosovo moći da uđu samo kao turisti" u Udruženju porodica kosmetskih stradalnika kažu da su bili uvereni da će se tim povodom oglasiti srpski zvaničnici, a Ministarstvo spoljnih poslova Srbije Albaniji uputiti protesnu notu.

A. Čukić
Premijer Albanije Edi Rama nije najbolji poznavalac istorije

"To se nije dogodilo, pa mi, koji samo na Kosovu i Metohiji rođeni, odrastali, školovali se, radili i stvarali, a onda preko noći prognani i izmešteni sa vekovnih ognjišta, imamo obavezu da domaće i međunarodne zvaničnike i celokupnu javnost podsetimo: U sredinama na Kosmetu gde su živeli naši preci i mi, ostala je naša mladost, naše uspomene, stanovi i imanja, pravoslavne svetinje, škole bolnice, bioskopi, pozorišta i domovi kultue, zgrade u kojima smo radili... I ono najbolnije: kosti naših najrođenijih na uništenim i preoranim grobljima, grobovi i nadgrobni spomenici od kojih su neki vekovima stari, a vandali ih nisu uništili ili negde odneli kako bi se zatro trag svega što je srpsko - saopštilo je Udruženje porodica kosmetskih stradalnika. 

Oni podvlače da "nikako i nikada na rodnoj grudi ne mogu biti turisti." 

"Možda bi gospodin Edi Rama, ako već za turizam ima interesovanje, mogao posavetovati turističke agencije u Albaniji i preporučiti im da eto, baš nas angažuju kao turističke vodiče za Kosovo i Metohiju. Jer, sasvim je sigurno da niko bolje od nas neće moći strancima, pa i Albancima iz Albanije da pokaže sve znamenitosti Kosova i Metohije, pravoslavne svetinje iz devetog, jedanaestoga, i posebno srednjeg veka kao i džamije ostale od Turaka iz vremena otomanske imperije. A mogli bi smo im argumentovano govoriti o velikim stradanjima srpskih civila, o hiljadama kidnapovanih  i ubijenih Srba i nealbanaca sa nekada multietničkog Kosmeta, a zatim i progonstvu nas, preko 250.000, kako bi se Kosovo i Metohija 'očistili od Srba'"poručuju iz Udruženja. 

Oni podvlače da "čuvaju uspomene i žive sa njima".

"Zato ćemo na turistička putovanja ići negde drugde. Na Kosovo i Metohiju ćemo ići jer je to naš zavičaj!" 

POVEZANE VESTI

Sreda 18.01.2017. 17:00
Ramo,da znas da ti nismo zaboravili ni dron a ni sve izjave koje si davao i omalovazavao Srbiju. Uskoro ce albanija biti porusena i ociscena od smeca odnosno naroda kojem pripadas. Od ideje o velikoj Albaniji ostace samo pusta zelja koju cete ti i tvoj narod sanjati u zbegovima i rupama u keje cete biti proterani!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online