Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.04.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Protest građana u slici i reči: Vatromet duha i bunta

"Idemo do kraja", glavna je poruka predstavnika studenata devetog dana protesta "Protiv diktature" održanih u više gradova Srbije. U Beogradu su se mladima pridružili, radnici Industrije motora i traktora koja je u stečaju. Neki od njih poneli su metle da "počiste" ispred Vlade, a iz mase se čulo "Studenti, radnici, zajedno smo najjači".

U Novom Sadu, mladi su poručili da neće odustati od iznetih zahteva, i najavili da će se "boriti do kraja" i da tajkunska vlast mora da ode. Potom su se predvođeni bubnjarima i transparentima "Protiv diktature kapitala", "Dole mere štednje" uputili u šetnju uz uzvike "Vučiću, lopove".

U koloni i beli mantili

U Beogradu su sa studentima bili i predstavnici sindikata Sloga koji su nosili transparent "Radnik nije rob", a primećena je i veća grupa studenata Hemijskog fakulteta koja se pojavila u belim mantilima.
Učesnici protesta su prolazeći ispred zgrade RTS-a minutom ćutanja odali počast novinaru Slavku Ćuruviji, koji je ubijen pre 18 godina."

U Nišu su se studentima pridružili profesori, uglavnom sa Filozofskog i Medicinskog fakulteta, a podržali ih radnici propalih državnih preduzeća i udruženja stanara. Njih su takođe, predvodili bubnjari sa velikim transparentom "Ovo je zemlja za nas", a poruke sa transparenata bile su

"Na papiru si pokrao, na ulici ne možeš", "Kulturu, a ne diktaturu"...

Profesori uz čačanske đake

Smatrajući da kao učitelji, nastavnici i profesori treba da budu uz svoje đake i studente, Sindikat obrazovanja Čačak je podržao protest mladih, uglavnom studenata, protiv diktature.
"To je njihov način izražavanja nezadovoljstva, a obaveza prosvetnih radnika je da budu uz svoje studente i učenike", rečeno je u saopštenju za javnost Sindikata obrazovanja u Čačku.

Mladi Subotičani su istakli da su okovi koji su ih do sada držali pukli i da nemaju više moć da ih zadrže. Oni su sa aluzijom na priče o botovima na internet mrežama koji rade za vlast, pripremili i delili sendviče sa mašću i alevom paprikom. Na parolama su, između ostalog bili napisi "Ne dozvolite drugima da vam ruše snove! Nisu ih oni ni gradili", "Protest protiv diktature - Subotica", "Ko nema razloga za bunt, nema razloga da živi".

U Kruševcu po jakoj kiši

U Kruševcu se po jakoj kiši, okupilo dvadesetak najupornijih Kruševljanki i Kruševljana ispred gradske kuće.
Oni su odlučili da zbog lošeg vremena, ne idu u protestnu šetnju gradskim ulicama. Novinarima koji su pratili njihov protest, kazali su da od okupljanja i šetnji neće odustati i da će svake večeri biti ispred Skupštine Grada.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online