Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.03.2018.
15:36
Vestionline, Tanjug A

Vanredna odbrana od poplava kod Šapca

Na reci Savi kod Šapca proglašena je vanredna odbrana od poplava, rekao je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić i naglasio da se ta reka nije izlila niti da očekuje da će do toga doći.

Vesti
Vanredna situacija zbog poplava

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije i svih lokalnih štabova za vanredne situacije od 2. marta su u stanju su priparavnosti. Nema izlivanja Save, pratimo situaciju na terenu i očekujem da će stanje pune pripravnosti kada je reč o Savi i ostalim vodotokovima u Srbiji, potrajati do 25. marta - rekao je Marić.

Marić je podsetio da je Republički štab za vanredne situacije već 5. marta zadužio Sektor za vanredne situacije, javna preduzeća "Srbija vode", "Vojvodina vode" i Republički hidrometerološki zavod da prate situaciju na terenu.

Prema njegovim rečima ta saradnja odlično funkcioniše.

Načelnik Sektora za vanredne situacije dodao je da će u narednom periodu, tokom aprila, zbog otapanja snega u Austriji, pažnja biti usmerena na Dunav i da će se obavljati celodnevna pripravnost i monitoring te reke.

U opštini Bogatić, u porastu je vodostaj i Save i Drine. Reka Sava je u Crnoj Bari stigla do donjeg dela nasipa i izlila se u ataru Parašnica, u nebranjenom delu, na njive i nekategorisane puteve. Drina je u opštini Bogatić počela da izlazi iz korita u nebranjenom delu u ataru Vasin šib.

Štab za vanredne situacije opštine Bogatić je u punoj pripravnosti, obilaze se kritične tačke a izdato je i saopštenje da se stoka i košnice premeste iz nebranjenog u branjeni deo i da se svi oni koji žive u vikendicama u tom delu, vrate u selo.

Kada je reč o Beogradu, Marić kaže da je u zoni Kule Nebojša zabranjeno parkiranje vozila, mada, dodaje, ni tu situacija nije kritična, već uobičajena i to svake godine.

"To je ono što se skoro svake godine dešava. Nema tu katastrofe ni u najavi", zaključio je Marić.

Raste vodostaj u dolini Velike Morave

Vodostaj svih reka u dolini Velike Morave je u porastu, ali ne preti izlivanje, osim Resave, rečeno je u Sektoru za vanredne situacije za Pomoravski okrug.

Resava je u ataru sela Subotica poplavila jednu kuću i oko 20 hektara oranica, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Resava je, prema izveštaju Hidrometereološkog zavoda Srbije, kod Svilajnca dostigla nivo od 227 centimetara i od juče je porasla 70 centimetara, kod manastira Manasija, kod Despotovca je 114 centimetara i opala je za pet centimetara.

Ova reka je 2014. godine u Svilajncu izazvala katastrofalne poplave.

Vodostaj Velike Morave je kod Varvarina 140 centimetara, 23 centimetra veći od juče, kod Ćuprije 265 centimetara i veći je 17 centimetara, kod Bagrdana (Jagodina) je 389 centimetara i veći je za sedam centimetara.

Vodostaj reke Lugomir, koja je Jagodinu poplavila 2014. godine, je 113 centimetara i veći je za šest, a Belice, kroz Jagodinu, 54 i za četiri centimetra veći.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online