Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.04.2018.
13:31
Vestionline A

Šešelj gazio hrvatsku zastavu u Skupštini: Psovao majku ustašku!

Danas je predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj u zgradi Narodne Skupštine Republike Srbije cepao i gazio hrvatsku zastavu.

Tanjug
Vojislav Šešelj

Sa njim je bio narodni poslanik radikala Filip Stojanović. Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, Šešelj je pritrčao, oborio steg na beton, pokušao da iscepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova obezbeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg, navodi se u saopštenju Srpske radikalne stranke.

Hrvatska delegacija zbog Šešelja prekida posetu

Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju, koja boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, zvaničnici Hrvatske otkazali su susret sa srpskom ministarkom evropskih integracija i povukli se u zgradu hrvatske ambasade u Beogradu.

Kad su završili sa gaženjem zastave, ušli su u skupštinsko predvorje, gde se nalazila cela delegacija Hrvatskog sabora.

Šešelj im je prišao i rekao: "Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, j**em vam majku ustašku svima!", a zatim je produžio u skupštinsku salu da obavlja svoje redovne poslaničke dužnosti, dodaju iz SRS.

Inače, hrvatska zastava je bila postavljena zbog predsednika hrvatskog Sabora, Gordana Jandrokovića, koji je došao u Skupštinu Srbije na poziv Maje Gojković.

Gojković: Šešelj ugrozio dostojanstvo Narodne skupštine

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije osuđuje "brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i delegacije Sabora Republike Hrvatske od strane narodnog poslanika Vojislava Šešelja. 

"Iskazano nepoštavanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj poseti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva", navedeno je u saopštenju iz Kabineta predsednika Skupštine. 

Dodaje se da incidenti i provokacije te vrste, bilo da se dešavaju u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavne posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića,"ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu rešenost Republike Srbije da gradi i unapređuje dobrosusedske odnose sa Republikom Hrvatskom, zarad budućnosti naših građana, mira i stabilnosti u regionu".

Tanjug

Brnabić oštro o Šešeljevom gestu 

Predsednica vlade Ana Brnabić oštro je danas osudila ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije. 

"Želim ovim putem da nedvosmisleno, direktno i najoštrije osudim ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije. Pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj poseti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju".

"Kao predsednica Vlade Srbije apelujem na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa ciljevima koje smo kao društvo postavili - da idemo napred i budemo primer zemlje koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi, poručila je premijerka.Srbija treba da nudi rešenja za sve izazove koje imamo, umesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo", navodi Brnabić.

Nedavnom posetom predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, Hrvatskoj i sastankom sa predsednicom Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović, odnosi dve zemlje dobili su novu dinamiku, ukazala je Brnabić.Izjave svih naših zvaničnika, sastanci i potezi koji su nakon toga usledili dodatno su potvrdili opredeljenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusedske odnose. To je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj saradnji i postizanju stabilnosti u celom regionu.  Ovakvo ponašanje ne predstavlja vrednosti Vlade Srbije i većine naših građana. 
 

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2018. 15:23
Живео нам војвода Шешељ. После 50 година Титове Југославије такви се ретко рађају у Србији. Ко год данас у Србији каже нешто погрдно о Србији и о четништву да се казни. Ко то уради у Српској скупштини у затвор!!!!!!
Sreda 18.04.2018. 15:30
Живео нам војвода Шешељ!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online