Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 05.05.2019.
11:13
Vestionline, Tanjug A

Vučić: "Haj tek" fabrika u Srbiji, u utorak objava o tome

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u utorak zajedno sa važnim evropskim investitorom imati veliku objavu o novoj investiciji u Srbiji, a reč je o fabrici najviše tehnologije.

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Tu će biti zaposleni i plaćeni veoma dobro inženjeri, naši najškolovaniji ljudi - rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da će ta fabrika biti u blizini Beograda, južnom Banatu ili Sremu.

- Mislim da je Pančevo i okolina Pančeva za njih idealno mesto. Govorićemo o tome u utorak. Mnogo sam radostan zbog toga, jer će to pokazati Evropi i svetu da možemo da radimo najfiniju tehnologiju, a ne ono što bi zahtevalo nikakvo znanje i samo radnu snagu. To će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu. Ponosan sam i srećan zbog toga - rekao je Vučić.

Velika ulaganja sa velikim izvoznim potencijalom, to je ono što nam popunjava budžet i daje nam novac da povećavamo plate i penzije i da radimo nove puteve, pruge, dodao je Vučić.

Kako je rekao za sve to mora da se radi i da to ne dolazi zato što neki političari želi više ili manje plate.

Svako, bi, kaže želeo da isplaćuje po 2.000 evra, ali ne može, nismo zaradili...

- Morate da stvarate uslove, da pravimo više novca, da bismo sve to mogli da napravimo. Takva nova fabrika to je ono što nam popunjava budžet - naveo je Vučić.

On je, govoreći u infrastrukturnim projektima, rekao da će uskoro biti otvoren put Obrenovac-Čačak, zatim za deset dana će biti otvorena Grdelička klisura i kompletan južni krak Koridrora 10

- Mislim da je to za nas od velikog značaja i da to pokazuje kako stvari dolaze na svoje mesto - rekao je Vučić.

Dodao je da u utorak dolaze predstavnici Svetske banke i da je važan njihov novi stav a u dokumentu koji je dobio, kaže, stoji da uz reforme koje je Srbija sprovela stoji i šta još treba da se uradi da bismo u godinama pred nama umesto rasta od tri i četiri odsto imali rast od sedam odsto.

- Mi smo spremni da sa njima razgovaramo o svemu i da sve to sprovedemo u delo kako bismo imali rast od pet plus i šest plus. To bi bilo neverovatno, ali ti opdaci govore koliko oni misle da Srbija ide dobro i da može još bolje - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.05.2019. 11:40
"Haj tek" Мора да се ради о швапским угњетачима. Због чега се паметни стиде тиме се шашави поносе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online